Marković: Bošnjaci su nam u Sarajevu poručivali da trebamo ići iz ove države

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...od dva posto, odnosno 10 000 do 12 000, za 10 do 15 godina ostat će ih oko 500, a Srba možda 300. Marković, koji je prisustvovao današnjoj sesiji "Kruga 99", rekao je da će u Sarajevu ostati samo oni Srbi koji su u crkvenom horu ili u nekoj političkoj stranci, kao što je SDP.

"Ako nemate posao onda idete i tražite bolje", rekao je Marković i naveo primjer da ni on ni njegova supruga koja ima dva fakulteta nemaju posao u Sarajevu i da je sasvim normalno da će otići iz grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, sadašnja politika ne vodi dovoljno računa o Hrvatima u Sarajevu, podsjetivši da je u akciji "Stop majorizaciji Hrvata u BiH", provedenoj u Sarajevu, prikupljeno oko 1 600 potpisa i da je to bilo "svojevrsno prebrojavanje".

Marković je rekao da su peticiju potpisivali Hrvati i Srbi, dok su Bošnjaci provocirali i govorili "Šta ćete vi ovdje?".

"Govorili su nam da smo Bosanci, a ne Hrvati i da trebamo ići iz ove države", naglasio je Marković, dodavši da po odnosu Bošnjaka prema hrvatskom narodu u BiH ispada da su se Hrvati borili u "paravojnim formacijama".

( Srna)

Vezani članci