FOTO/VIDEO  Marijan Knezović: Komšića Hrvatima mogu izabrati samo oni koji mašu turskim zastavama

Vidi originalni članak
...a upravo je njima bila posvećena sinoćnja emisija Kontrasti na Al Jazeeri Balkans u Sarajevu s Marijanom Knezovićem i Franjom Šarčevićem (Prometej.ba) kao gostima. Emisiju je uredio i vodio Saša Delić, a s gostima je razgovarao o tome što se u svjetlu predstojećih izbora nudi Hrvatima, Srbima i Bošnjacima, kao i građanima koji ne pripadaju konstitutivnim narodima u BiH.

Franjo Šarčević na početku emisije vratio se u prošlost i istaknuo kako je HDZ-ova politika u ratu bila zločinačka te kako je kompromitirala hrvatski narod i dodao kako je "ta politika od rata naovamo na svaki mogući način doprinijela da Hrvata u BiH bude što manje i da im bude što gore."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knezović je reagirao na Šarčevićevu tezu o zločinačkoj politici HDZ-a, rekavši kako je "HDZ za vrijeme rata vodio herojsku politiku koja je spasila i stvorila Republiku Hrvatsku ovakvu kakva je danas, ali ne samo RH, nego i Bosnu i Hercegovinu" te dodao kako, na kraju krajeva, ni Sarajevo ne bi bilo slobodno da nije bilo Herceg-Bosne.

I Šarčević i Knezović složili su se kako je Željko Komšić poguban za Bosnu i Hercegovinu. Šarčević je ustvrdio kako je paradigma Komšića "personifikacija protočnog bojlera i maskota bošnjačkog nacionalizma," a Knezović je istaknuo kako je ironija što "Komšić može dobiti izbore za hrvatskog člana predsjedništva samo glasovima onih koji mašu turskim zastavama." Knezović je ipak oštro kritizirao i zadnje 4 godine HDZ-ovog vladanja tako što je naglasio kako je odnos HDZ-a prema hrvatskom političkom tijelu bio bezobrazan, prožet nepotizmom, korupcijom i manjkom vizije.

Posebno oštra polemika razvila se nakon Šarčevićeve teze kako su Hrvati Srednje Bosne i Posavine bili žrtve Tuđmanove politike. Više pogledajte u videu ispod:

Vezani članci