Konačno definirano: Most preko Neretve na autocesti ide sjeverno od Počitelja

Vidi originalni članak
...Ugovor za pružanje usluga za izradu glavnog projekta autoceste na Koridoru Vc, poddionica Počitelj - Zvirovići. Vrijednost Ugovora iznosi 1.757.780,00 eura, a sredstva su osigurana iz nepovratnih sredstava Europske investicijske banke (EIB). Rok za izradu glavnog projekta je 14 mjeseci od potpisivanja Ugovora.

- Potpisivanjem Ugovora riješen je položaj autoceste kod Počitelja. Ovim se stvaraju preduvjeti za povezivanje Počitelja s Međugorjem pa sve do granice sa Hrvatskom. Na obostrano zadovoljstvo do rješenja smo došli nakon intenzivnih konzultacija s predstavnicima lokalnih zajednica. Položaj mosta na ovoj dionici će biti sjeverno od Počitelja čime će se sačuvati staro jezgro grada- izjavio je Karić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JP Autoceste FBiH su pokrenule aktivnosti na osiguranju sredstava za skoru izgradnju ove dionice. Projektiranjem poddionice Počitelj - Zvirovići stvorit će se uvjeti za nastavak izgradnje autoceste i njezino povezivanje sa magistralnom cestom M17 kod Počitelja. Današnjim potpisivanjem ugovora za izradu glavnog projekta konačno se rješava položaj autoceste kod Počitelja čije je pitanje otvoreno još od 2006. godine.

- Govoreći u građevinskom i u investicijskom smislu, priča o Koridoru Vc pomjera granice, pa mi je zadovoljstvo najaviti da će se u okviru ovog Ugovora projektirati najduži most na Koridoru Vc - naglasio je Karić.

Načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić posebno je istaknuo da svi rezultati koje je do sada postiglo JP Autoceste FBiH jamče da će i ovaj Ugovor biti realiziran kvalitetno i u predviđenom roku. Ovim Ugovorom je završena priča koja se vuče već deset godina, a tiče se izgradnje mosta kod Počitelja. Sada je to pitanje konačno riješeno.

Današnjem potpisivanju nazočio je i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, predstavnici Vlade Hercegovačko - neretvanske županije, te Ivan Lovrić, dekan Građevinskog fakulteta, Sveučilišta u Mostaru - priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

Vezani članci