Konačno definirano: Most preko Neretve na autocesti ide sjeverno od Počitelja

koridor 5c, Iva Međugorac, autocesta, Međugorje, Čapljina, autocesta, autocesta, Vrgorac, ravča, Mostar, autocesta, Koridor Vc, autocesta, Hercegovina, Vlada FBiH, autocesta, Hercegovina, most, koridor 5c, Koridor Vc, gradnja koridora Vc, Ensad Karić, autocesta A1, akcije ličko-senjske prometne policije, novčana kazna, zabrana prometovanja, policijski susretači, autocesta, koridor 5c
...Ugovor za pružanje usluga za izradu glavnog projekta autoceste na Koridoru Vc, poddionica Počitelj - Zvirovići. Vrijednost Ugovora iznosi 1.757.780,00 eura, a sredstva su osigurana iz nepovratnih sredstava Europske investicijske banke (EIB). Rok za izradu glavnog projekta je 14 mjeseci od potpisivanja Ugovora.

- Potpisivanjem Ugovora riješen je položaj autoceste kod Počitelja. Ovim se stvaraju preduvjeti za povezivanje Počitelja s Međugorjem pa sve do granice sa Hrvatskom. Na obostrano zadovoljstvo do rješenja smo došli nakon intenzivnih konzultacija s predstavnicima lokalnih zajednica. Položaj mosta na ovoj dionici će biti sjeverno od Počitelja čime će se sačuvati staro jezgro grada- izjavio je Karić.

JP Autoceste FBiH su pokrenule aktivnosti na osiguranju sredstava za skoru izgradnju ove dionice. Projektiranjem poddionice Počitelj - Zvirovići stvorit će se uvjeti za nastavak izgradnje autoceste i njezino povezivanje sa magistralnom cestom M17 kod Počitelja. Današnjim potpisivanjem ugovora za izradu glavnog projekta konačno se rješava položaj autoceste kod Počitelja čije je pitanje otvoreno još od 2006. godine.

- Govoreći u građevinskom i u investicijskom smislu, priča o Koridoru Vc pomjera granice, pa mi je zadovoljstvo najaviti da će se u okviru ovog Ugovora projektirati najduži most na Koridoru Vc - naglasio je Karić.

Načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić posebno je istaknuo da svi rezultati koje je do sada postiglo JP Autoceste FBiH jamče da će i ovaj Ugovor biti realiziran kvalitetno i u predviđenom roku. Ovim Ugovorom je završena priča koja se vuče već deset godina, a tiče se izgradnje mosta kod Počitelja. Sada je to pitanje konačno riješeno.

Današnjem potpisivanju nazočio je i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, predstavnici Vlade Hercegovačko - neretvanske županije, te Ivan Lovrić, dekan Građevinskog fakulteta, Sveučilišta u Mostaru - priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.