JEDAN PREBAČEN U MOSTAR Afera na pomolu, premještena čak četiri inspektora u FUP-u

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Kaotično je ovih dana u Federalnoj upravi policije (FUP). Kako saznaje Avaz novi v. d. direktora FUP-a Vahidin Munjić za manje od mjesec premjestio i smijenio s načelničkih pozicija čak četiri inspektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmicin prijatelj

Sve je počelo smjenom teško kompromitiranog Ibre Bešlije, načelnika Sektora kriminalističke policije koji je, kako se vjeruje, duboko involviran u istrage koje ova policijska agencija uopće nije bila dužna ni provoditi niti ih je Tužiteljstvo za to angažiralo, a obavljao je „poslove“ i sastajao se s određenim kriminogenim osobama.

Bešlija je ključni igrač bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice, čovjeka s američke crne liste, te je, prema svemu sudeći, radio prema njegovim, a ne uputama tadašnjih šefova. Čak je nedavno i snimljen s Osmicom u centru Sarajeva.

Osim njega, zbog Sky istraga, ali i umiješanosti u istragu u vezi s ubojstvom sarajevskih policajaca, premješten je i smijenjen i Nermin Šehović, šef Detašmana u Zenici. On je prebačen u Mostar. Sporna je i njegova uloga u kontaktima s Keljmendijem, o čemu su govorili svjedoci.

Istražuje se i to kako su i prema čijem nalogu Šehović i Bešlija ostvarivali kontakte s kriminogenim osobama i kakav su imali interes. Svjedočenje Elvisa Keljmendija i Danijela Džafića otkrilo je njihovu povezanost i s Osmicom i zašto su se sastajali s osobama koje su nedavno uhićivane zbog trgovine narkoticima i imaju podeblji policijski dosje, a nikome to nisu prijavljivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema zabilješke

Nikada, dakle, nisu sastavili službenu zabilješku o tome zašto su to radili. Ovaj dvojac je to pokušao naknadno napraviti, ali već kada je razotkrivena njihova uloga i kada su ih pojedinci spomenuli na Skyu.

Prema informacijama „Avaza“, pokrenuta je i procedura prema OSA-i da se Bešliji, koji se nalazi na bolovanju, i Šehoviću oduzme pristup tajnim podacima. To će se dogoditi vrlo brzo. OSA već radi na tome.

Sklonjen i Elvir Hubjer

Munjić je nedavno premjestio i Elvira Hubjera, načelnika Sektora za organizirani kriminal u FUP-u. Premještena je i inspektorica Marina Zović, koja je iz sjedišta FUP-a prebačena na akademiju na Vracama. U cijelu će se priču vrlo brzo uključiti i Tužiteljstvo BiH.

Odbijena je i privremena mjera Bešlije da ga Općinski sud u Sarajevu vrati na poziciju glavnog inspektora i načelnika Sektora kriminalističke policije u Sarajevu.

Vezani članci