Grad koji brine o mladima: Sufinancira se kupovina 100 stanova mladim bračnim parovima

Vidi originalni članak

Odbornici Skupštine grada Doboja danas su jednoglasno usvojili odluku o sufinanciranju kupovine 100 stanova mladim bračnim parovima, a prema općim uvjetima, pravo da konkuriraju, između ostalih, imat će parovi mlađi od 30 godina, koji imaju namjeravaju u Doboju stalno boraviti 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica dobojske Skupštine grada Sanja Vulić rekla je novinarima da je donošenju ove odluke prethodila inicijativa srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Obrena Petrovića i gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića.

Vulićeva je istakla da su odlukom definirane opće mjere, dok je gradonačelnik Jerinić ovlašten da definira posebne mjere uvjeta za prijavu na konkurs o kojem će javnost biti blagovremeno upoznata.

Jerinić je kao naredni korak naveo izradu pravilnika koji će do kraja narednog tjedna izraditi pravni tim i na taj način definirati neophodne kriterije za dodjelu stana, kako bi bile izbjegnute moguće zloupotrebe.

On je istaknuo da projekt ima podršku Vlade Republike Srpske, a kako bi stvar bila ozbiljna, predviđena su dva modela financiranja.

“Ako mladi bračni par želi birati zgradu i kvart snosit će 51 posto troškova, a grad 49 posto. U drugom slučaju, ako grad raspisuje javni poziv, parovi ne mogu utjecati na lokaciju, te će par izdvojiti 30 posto troškova, a grad 70 posto”, pojasnio je Jerinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jerinić je poručio da Gradska uprava usvajanjem ove odluke pokazuje da vodi računa o položaju mladih koji su i najveći resurs jedne lokalne zajednice.

Vezani članci