FERK KONAČNO POSTUPIO PO ZAKONU Investitoru odbijena dozvola za rad mHe "Zlate", na potezu inspekcija

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) je na 21. redovnoj sjednici održanoj 12.10.2023. donijela rješenje kojim se odbija zahtjev za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije, kao i zahtjev za stjecanje statusa kvalificiranog proizvođača podnositelja zahtjeva „EKO-VAT“ d.o.o. Jablanica. Ovim potezom je FERK konačno postupio u skladu sa zakonima što je rezultat dugogodišnje pravne borbe Udruženja građana „Za Doljanku“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbijanje dozvole za rad je uslijedilo nakon što je prošlog mjeseca Županijski sud u Mostaru posljednjom presudom poništio dozvolu za rad mHe „Zlate“ u Jablanici i naložio FERK-u da
ponovi postupak.

Podsjećamo, UG „Za Doljanku“ je prije tri godine pokrenulo upravni spor protiv Rješenja kojim je Regulatorna komisija za energiju u FBiH (FERK) izdala dozvolu za rad tvrtki „EKO-VAT“ d.o.o. Jablanica. Županijski sud u Mostaru je u obrazloženju svoje presude istaknuo upravo ona kršenja na koja je Udruženje od samog početka svoje borbe ukazivalo FERK-u i ostalim institucijama.

Dugogodišnja borba UG „Za Doljanku“ za zaštitu rijeke Doljanke je do sada rezultirala s ukupno šest presuda u korist Udruženja, a nadležne institucije imaju sve manje prostora zaobilaze zakone, a sada je konačno poništena i dozvola za rad mHe „Zlate“ nakon brojnih pokušaja da se njen rad legalizira nepostupajući po jasnim zakonima, a FERK više nije mogao pronaći načina da ponovno izda dozvolu za rad.

Iz UG „Za Doljanku“ su poručili da su ovo izuzetni iskoraci u njihovoj borbi za zaštitu rijeke Doljanke te pozivaju Federalnu upravu za inspekcijske poslove da izvrše nadzor i obustave rad mHe „Zlate“ zbog neposjedovanja dozvole za rad.

Vezani članci