DŽENTLMEN U SVOJU KORIST Dame nisu te koje imaju prednost nego Čović

K. Perić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a BiH nakon ovih izbora pribjegava trikovima, te se i javnost u HNŽ-u zabavlja igrankama koja to žena zasjeda u premijersku fotelju nakon ranije puštenih dimnih signala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čović ovim postizbornim trikovima mlati više muha. Prvo, žene koje instalira nikada mu neće biti konkurencija, drugo je jeftino poentiranje kod biračke baze u smislu, džentlmen sam, dajem ženama prednost. Zapravo se ovdje, a ne treba preduboko ni razmisliti, iščitava posve suprotna pouka, da je predsjednik džentlmen u svoju korist. Sada kada smo to identificirali, možemo dalje pričati što za društvo znači izbor muškarca i/ili žena ako su nekvalitetni kandidati?! Od Vlade HNŽ-a na izmaku teško da će doći gora.

Ostat će zabilježena po mnogim skandalima, neradu, kriminalu, davanju poticaja u svoj grad (Jović), svojoj sestri (Laketić), podržavanju pravomoćnih osuđenika na čelu prosvjetnih institucija (Hadžović), dodjeljivanju interventnih sredstava stranačkim pojedincima i ostalima (cijela vlada i premijer). Korona doba i zabranu kretanja van mjesta prebivališta, karantene ne treba ni komentirati, to je najbolje što prije zaboraviti.

Nakon svega, pričati o osobi na čelu Vlade HNŽ u kontekstu spola je jeftini trik. Žitelji HNŽ-a zaslužuju da stranke koje su dobile povjerenje birača izaberu iz svojih redova najbolje, osobo koje će povesti HNŽ u bolje sutra, neovisno o tome kojeg su spola.

Žitelji HNŽ-a zaslužuju jednaka prava pri dodjeli poticaja, koja freza mora otići u Ravno, ili Čitluk, Ramu, a ne svaka u Čapljinu, nestranačka tvrtka/obrt mora dobiti pomoć, a ne samo HDZ-ove ili SDA-ove, kriteriji moraju biti pri dodjeli sredstava, a ne da kriterij bude članska iskaznica. Inspekcija mora raditi i isto postupati i kod običnih građana i kod onih s članskom iskaznicom. Premijer ili premijerka mora biti osoba koja će konačno upaliti svjetlo u HNŽ-u, donijeti širinu i vedrinu. Ako ima te vrijednosti, onda je treba podržati, vrijednosti su prvo, spol drugo.

Bijela kuga, iseljavanje stanovništva, nemogućnost stambenog zbrinjavanja mladih parova, koji tek u nekim sredinama imaju simboličnu pomoć, samo su neki detalji koji nas istjeraju prema EU. Na tisuće kuća i stanova u HNŽ-u je prazno, tisuće stanovnika nezaposleno, tisuće gladno, tisuće prezaduženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što njima nakon nekvalitetnih muškaraca znači nekvalitetna žena. Međutim, poruka je da smo sve u HNŽ-u riješili i samo nam je ostalo da na vlast dovedemo ženu.

Kada Dragan Čović isturi ženu koja ima snagu i karizmu sutra naslijediti možda i njega, koja je voljna raditi kako treba, a ne kako on kaže, onda ćemo možda i vjerovati da je džentlmen. Do tada, dame nisu te koje imaju prednost, nego Čović.

Vezani članci