DIJANA KVESIĆ Herojski sam pobijedila rak vrata maternice uz pomoć podrške obitelji

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Dijana Kvesić, majka četvero djece koja je pobijedila rak vrata maternice poziva sve žene na preventivne preglede i mogućnosti cijepljenja protiv HPV-a. Navela je kako je njezin obiteljski moto jedan citat iz Biblije: "Ne boj se, samo vjeruj". Time se vodila zajedno sa svojom obitelji u borbi protiv raka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijana je svoje kratko svjedočanstvo objavila u sklopu javnozdravstvenog projekta HEROIC. Radi se o edukativnom projektu koji se temelji na suvremenom trendu integrativne onkološke prakse i sverastućeg koncepta življenja s rakom i “preživljavanja” nakon dijagnoze raka.

Ima za cilj javnosti promicati osnaživanje integrirane skrbi onkoloških bolesnika, osvijestiti važnost prevencije nastanka zloćudnih bolesti, dati doprinos očuvanju mentalnog zdravlja te poboljšati reintegraciju i rehabilitaciju onkoloških bolesnika, povezivanjem multidisciplinarnog tima brojnih stručnjaka i karatea kao sporta koji znanstveno dokazano doprinosi psihofizičkom zdravlju i koji bi bio inovativna poveznica u ovom integriranom projektu. 

Vezani članci