ANALIZA KVALITETE VODE Mostarci će konačno znati kakvu vodu piju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

EKO HUB BLAGAJ i Omladinski klub Novi Val zajedno sa van.prof.dr Lejla Riđanović provode istraživanje kvalitete vode za piće na području Grada Mostara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo istraživanje ima za cilj osigurati pouzdane podatke o mikrobiološkom i fizičko-kemijskom stanju vode koju građani konzumiraju, te pružiti stručnu analizu rezultata kako bi se procijenila njena zdravstvena ispravnost.

U skladu sa Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, uzorci vode će biti uzeti sa 8 različitih lokacija na teritoriju Grada Mostara. Analize će se provesti kako bi se procijenila mikrobiološka i fizičko-kemijske karakteristike vode, čime će se dobijeni podaci pružiti javnosti kroz okrugli stol i Dokument - Tumačenje i stručna analiza rezultata istraživanja i procjena kvalitete vode.

Ovo istraživanje ima za cilj doprinijeti transparentnosti i podizanju svijesti o važnosti zaštite voda.

Analize vode za piće bit će provedene na ovlaštenim laboratorijskim institucijama kako bi se osigurala njihova pouzdanost i kredibilnost. Rezultati će biti stručno obradjeni i predstavljeni javnosti kroz priopćenje za medije, a takođe će biti dostupni na web stranici  Eko HUB Blagaj.

Krajnji cilj ovog istraživanja je da se građanima pruže relevantne informacije o kvalitetu vode koju koriste za piće na području Grada Mostara, kako bi se povećala svijest o potrebi za očuvanjem i zaštitom izvora pitke vode kao i rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

voda,analiza,Mostar,eko hub blagaj

Vezani članci