AKCIJA 'FALŠ' Zbog pranja novca izvršeni pretresi na nekoliko lokacija, a privedena jedna osoba

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas (24.2.2022. godine) na području Sarajeva i Tešnja, u sklopu operativne akcije 'Falš', realizirali pretrese jedne fizičke i tri pravne osobe, na šest lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobode je lišeno jedna jedna osoba za koju postoji osnov sumnje da je počinila kaznena djela 'Krivotvorenje isprava' iz članka 373., 'Prijevara u gospodarskom poslovanju' iz članka 251. i 'Pranje novca' iz članka 272. u vezi sa kaznenim djelima 'Stjecaj kaznenih djela' iz članka 54. i 'Osnovi odgovornosti pravne osobe' iz člana 128., Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Privedena osoba je tijekom dana sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog te će po okončanju navedenih radnji biti predata u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije.

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena kaznena djela, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Vezani članci