AKCIJA "START" Uhićen načelnik Općine Stari Grad, njegov sin i tajnica

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U okviru akcije "Start" koju su provodili pripadnici MUP-a Sarajevske županije u suradnji s EUROPOL-om, uhićeni su načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, njegov sin Seid Hadžibajrić, te tajnica Općine Alma Destanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je pretresala Općinu Stari Grad prema naredbi Suda BiH i Županijskog suda u Sarajevu i u suradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužitelja Sarajevskog i Državnog tužiteljstva.

Kako je Avaz još jutros objavio, osumnjičeni načelnik ove općine Ibrahim Hadžibajrić, protiv kojeg je kasnije u tijeku dana potvrđena optužnica u drugom predmetu, koji se tiče nezakonitog zapošljavanja.

Svi uhićeni se sumnjiče za organizirani kriminal i pranje novca, a kako se doznaje razotkrila ih je Sky aplikacija.

"U dosadašnjem tijeku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila", saopćeno je ranije danas iz MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FOTO: Klix

Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od deset fizičkih i  osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal i zloupotrebe u višemilijunskim iznosima.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na kaznena djela organiziranog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna kaznena djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

Vezani članci