STIGAO FEDERERA I NADALA Novak Đoković osvojio Wimbledon

Hina
Vidi originalni članak

Pobjedom protiv Talijana Mattea Berrettinija u finalu Wimbledona, srpski tenisač Novak Đoković je osvojio 20. Grand Slam turnir u karijeri dostigavši Švicarca Rogera Federera i Španjolca Rafaela Nadala koji su također slavili po 20 puta na četiri najveća svjetska turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đokoviću je to bio šesti naslov u Wimbledonu, devet puta je pobijedio na Australian Openu, tri puta na US Openu, a dva puta na Roland Garrosu.

Federer također ima 20 Gland Slam naslova - osam puta je pobijedio u Wimbledonu, šest puta na Australian Openu, pet puta na US Openu, a jednom na Roland Garrosu.

Nadal je od 20 naslova čak 13 puta slavio na Roland Garrosu, četiri puta na US Openu, dva puta u Wimbledonu, a jednom na Australian Openu.

Iza njih se nalazi Amerkanac Pete Sampras sa 14 Grand Slam naslova, Australac Roy Emerson je osvojio 12, njegov sunarodnjak Rod Laver 11, koliko ima i Šveđanin Bjorn Borg.

Na listi pojedinačnih osvajača Grand Slam naslova nalaze se i dva hrvatska tenisača i jedna tenisačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Ivanišević je 2001. osvojio Wimbledon, Marin Čilić je 2014. pobijedio na US Openu, dok je Iva Majoli osvojila Roland Garros 1997.

OSVAJAČI GRAND SLAM NASLOVA

20 - Roger Federer (Švi), Rafael Nadal (Špa), Novak Đoković (Srbb)
14 - Pete Sampras (SAD)
12 - Roy Emerson (Aus)
11 - Rod Laver (Aus), Bjorn Borg (11)
10 - Bill Tilden (SAD)
 8 - Fred Perry (VB), Jimmy Connors (SAD), Ivan Lendl (ČSSR), Andre Agassi (SAD), Ken Rosewall (Aus)...

Vezani članci