HŽRK Zrinjski: Plemkinje pišu najljepšu sportsku priču u ovoj godini

Vidi originalni članak

Glavni akteri te lijepe priče su rukometašice HŽRK Zrinjski koje su pokazala koliko se može s puno truda i zalaganja, i naravno ljubavi prema dresu koji ponosno nose. Bile su otpisane, prežaljene i zaboravljene. Bile su omalovažavane i ostavljene, a danas su opet u samom vrhu ženskog rukometa. Kada je rukometni brod počeo tonuti napustili su ga gotovo svi. Većina igračica promijenila je sredinu, a one što su ostale imale su samo vjeru u bolje sutra i dres svoga kluba. Bile su brod koji je bez kormilara plutao po pučini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sreću ljudi iz HŠK Zrinjski nisu dopustili raspad jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva u Hercegovini. Zahvaljujući njima, ali i velikom zaljubljeniku u boje Zrinjskog Damiru Kljaji Ćalti krenulo se u akciju spašavanja kluba.

I tada je velika većina "sveznalica" omalovažavala taj pokušaj i predviđala skori raspad kluba. Plemkinje se nisu obazirale na priče i ušle su u prvenstvo sa svojim dječijim vrtićom svjesne da će biti teška, ali ne i nemoguća misija opstati u društvu najboljih.

Danas nekoliko mjeseci poslije Plemkinje su u društvu četiri najbolje ekipe kako u Premijer ligi BiH, tako i u Kupu BiH za rukometašice. Oprostit ćete mi na konstataciji, ali ovaj uspjeh ravan je osvajanju nekog europskog klupskog pokala s obzirom na sve nabrojano.

Plemkinje vi ste i dalje sportski ponos Zrinjskog, Mostara i Hercegovine.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci