HŽRK Zrinjski: Plemkinje pišu najljepšu sportsku priču u ovoj godini

Zrinjski-Grude

Glavni akteri te lijepe priče su rukometašice HŽRK Zrinjski koje su pokazala koliko se može s puno truda i zalaganja, i naravno ljubavi prema dresu koji ponosno nose. Bile su otpisane, prežaljene i zaboravljene. Bile su omalovažavane i ostavljene, a danas su opet u samom vrhu ženskog rukometa. Kada je rukometni brod počeo tonuti napustili su ga gotovo svi. Većina igračica promijenila je sredinu, a one što su ostale imale su samo vjeru u bolje sutra i dres svoga kluba. Bile su brod koji je bez kormilara plutao po pučini.

Na sreću ljudi iz HŠK Zrinjski nisu dopustili raspad jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva u Hercegovini. Zahvaljujući njima, ali i velikom zaljubljeniku u boje Zrinjskog Damiru Kljaji Ćalti krenulo se u akciju spašavanja kluba.

I tada je velika većina "sveznalica" omalovažavala taj pokušaj i predviđala skori raspad kluba. Plemkinje se nisu obazirale na priče i ušle su u prvenstvo sa svojim dječijim vrtićom svjesne da će biti teška, ali ne i nemoguća misija opstati u društvu najboljih.

Danas nekoliko mjeseci poslije Plemkinje su u društvu četiri najbolje ekipe kako u Premijer ligi BiH, tako i u Kupu BiH za rukometašice. Oprostit ćete mi na konstataciji, ali ovaj uspjeh ravan je osvajanju nekog europskog klupskog pokala s obzirom na sve nabrojano.

Plemkinje vi ste i dalje sportski ponos Zrinjskog, Mostara i Hercegovine.

HERCEGOVINA.info