Hrvatski rukometaši traže pobjedu protiv Ukrajine

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U četvrtak se u Grazu, u sklopu drugog kola skupine, sastaju Hrvatska i Ukrajina. Nakon prvog kola Hrvatska na kontu ima dva boda, dok je Ukrajina bez bodova. Naši su u prvom susretu svladali reprezentaciju Norveške, koja je prijetila cijeli susret, čak su u drugom poluvremenu Norvežani došli do prednosti, ali naši rukometaši nisu dozvolili da im pobjeda pobjegne iz ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina je momčad koja je na ovom turniru totalni autsajder i Hrvatska ne bi trebala imati problema s tim protivnicima. Jedan od najboljih proizvoda ukrajinske škole rukometa je Oleg Veliki, ali on danas nastupa za Njemačku. Trenutno u momčadi slijedećih nam protivnika nema velikih imena. Najbolji igrači su im Onufryienko i Burka, koji su u porazu od Rusije od 37:32 zabili po devet pogodaka.

Ono što ohrabruje kod hrvatske reprezentacije je da su bez Blaženka Lackovića i Tončija Valčića slomili otpor Norveške. Domagoj Duvnjak nije briljirao u toj utakmici, odigrao je daleko ispod svojih mogućnosti, ali je tu bio Drago Vuković koji je zabio sedam pogodaka i odveo Hrvatsku do pobjede. Ivano Balić je imao 100 postotni učinak u prvoj utakmici na prvenstvu, iz četiri pokušaja zabio je četiri gola. Moramo istaknuti i sjajnog Mirka Alilovića na vratima. Obranio je 18 lopti na otvaranju Eura.

Ukrajina je prilika za uigravanje

Ono što se u prvoj utakmici moglo primjetiti bio je grč. Naši rukometaši nisu se nikako mogli opustiti i primjetila se psihološka kočnica, i to je ono na čemu Lino Červar mora poraditi, a utakmica s Ukrajinom je prava prilika za tako nešto.

Sumnjamo da Ukrajinci mogu zaprijetiti našim rukometašima, tako da je ovo prava prilika za uigravanje nekih taktika koje će pomoći u narednim utakmicama protiv jačih protivnika. Također, ovo je prilika da se isproba neke mlade igrače, kaka bi se u kasnijim utakmicama odmarati standardne igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno je da će, kao i u utakmici s Norveškom, 'okršaju' s Ukrajinom prisustvovati veliki broj hrvatskih navijača koji su okupirali Graz.

Utakmica je na rasporedu u 18.10.

javno.com

Vezani članci