Hrvatski rukometaši traže pobjedu protiv Ukrajine

U četvrtak se u Grazu, u sklopu drugog kola skupine, sastaju Hrvatska i Ukrajina. Nakon prvog kola Hrvatska na kontu ima dva boda, dok je Ukrajina bez bodova. Naši su u prvom susretu svladali reprezentaciju Norveške, koja je prijetila cijeli susret, čak su u drugom poluvremenu Norvežani došli do prednosti, ali naši rukometaši nisu dozvolili da im pobjeda pobjegne iz ruku.

Ukrajina je momčad koja je na ovom turniru totalni autsajder i Hrvatska ne bi trebala imati problema s tim protivnicima. Jedan od najboljih proizvoda ukrajinske škole rukometa je Oleg Veliki, ali on danas nastupa za Njemačku. Trenutno u momčadi slijedećih nam protivnika nema velikih imena. Najbolji igrači su im Onufryienko i Burka, koji su u porazu od Rusije od 37:32 zabili po devet pogodaka.

Ono što ohrabruje kod hrvatske reprezentacije je da su bez Blaženka Lackovića i Tončija Valčića slomili otpor Norveške. Domagoj Duvnjak nije briljirao u toj utakmici, odigrao je daleko ispod svojih mogućnosti, ali je tu bio Drago Vuković koji je zabio sedam pogodaka i odveo Hrvatsku do pobjede. Ivano Balić je imao 100 postotni učinak u prvoj utakmici na prvenstvu, iz četiri pokušaja zabio je četiri gola. Moramo istaknuti i sjajnog Mirka Alilovića na vratima. Obranio je 18 lopti na otvaranju Eura.

Ukrajina je prilika za uigravanje

Ono što se u prvoj utakmici moglo primjetiti bio je grč. Naši rukometaši nisu se nikako mogli opustiti i primjetila se psihološka kočnica, i to je ono na čemu Lino Červar mora poraditi, a utakmica s Ukrajinom je prava prilika za tako nešto.

Sumnjamo da Ukrajinci mogu zaprijetiti našim rukometašima, tako da je ovo prava prilika za uigravanje nekih taktika koje će pomoći u narednim utakmicama protiv jačih protivnika. Također, ovo je prilika da se isproba neke mlade igrače, kaka bi se u kasnijim utakmicama odmarati standardne igrače.

Sigurno je da će, kao i u utakmici s Norveškom, 'okršaju' s Ukrajinom prisustvovati veliki broj hrvatskih navijača koji su okupirali Graz.

Utakmica je na rasporedu u 18.10.

javno.com