Dva mlada trenera preuzela omladinsku školu kluba Marina Šege

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Kao i brojni sportski kolektivi u Hercegovini, HRK Međugorje napravilo je određen zaokret u klupskoj politici. Naime, u proteklom tjednu predstavljena su dva mlada trenera : Tomo Pervan i Ante Čilić. Oni će biti odgovorni za treniranje mladih snaga kluba, rođenih 2008.godine i kasnije. O novoj funkciji razgovarali smo upravo s Tomom Pervanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomo, na sebe ste kao dva mlada igrača preuzeli odgovornost treniranja najmlađih polaznika škole rukometa Međugorje, kakav je osjećaj prenositi znanje najmlađima?

"Da, Ante i ja smo prihvatili ponudu da budemo novi treneri naše djece. Tu smo ponudu dobili prije nekih mjesec dana od same uprave kluba, konkretnije od predsjednika Pere Ostojića. I kroz neko vrijeme razmišljanja i analize smo je prihvatili. Čast nam je i zadovoljstvo da možemo svoje rukometno znanje prenijeti mlađim naraštajima. I sami smo bili polaznici.Znamo koliko je u tome razdoblju bitna uloga trenera, osim što mora biti mladima učitelj, on mora biti i psiholog i pomoći im u rješavanju životnih zadaća, pa tek onda onih sportskih. Nama je ovo prvi trenerski posao, i zato moramo dati sve od sebe da danas djeca prihvate i da budemo autoritet. Sigurno da smo svjesni da je ispred nas velika odgovornost, ali mi ćemo svoj posao samim tim odrađivati maksimalno odgovorno i tek smo onda na dobrom putu. "

S vama je i dugogodišnji trener kluba Dragan Ćavar, koliko vam njegovo iskustvo može pomoći?

" Pa Dragan ima važnu ulogu na našem rukometnom putu. Trener nam je od samih rukometnih početaka i u tom nas je pravcu odgojio i naučio nas prvim rukometnim koracima. Ante i ja smo u rukometu gotovo 12 godina i sigurno da možemo uvidjeti njegovo znanje. Draganovom zaslugom sam bio i član kadetske reprezentacije naše zemlje. Godinama je trener u klubu i smatram ga odličnim stručnjakom i velikim motivatorom. Mislim da bi i u uz par pojačanja u prvoj ekipu pokazao svoj puni trenerski potencijal,ali je na ovakav način rada "osuđen" na domaće snage i sredinu tablice. Jasno da će meni i Anti njegovo iskustvo biti od velike važnosti. Već nas je uputio u neke detalje i pruža nam nevjerojatnu podršku i na tome mu veliko hvala ".

Koliko polaznika broji škola rukometa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Trenutno oko šesdeset, ali uskoro slijedi upis članova. Vjerujemo da će i dobrim nastupima hrvatskih rukometnih reprezentativaca na Euru brojna djeca imati motiv da treniraju ovaj sport. Uostalom, i prvi vratar Marin Šego je rukomet započeo trenirati upravo u našem klubu.Ne želimo da netko našoj djeci plasira priče da je u sportu u našoj sredini nemoguće uspjeti,upravo je Marin Šego primjer za to. Golman je na vrhunskoj razini već sigurno pet, šest godina, a zo potvrđuju klubovi za koje brani, od Kielcea, Pick Szegeda, Montpelliera. Partije koje pruža ma europskom prvenstvu su također nevjerojatne, petnaest obrana u jednom susretu može imati samo vrhunski golman. A ako gledate na nekoj globalnoj razini onda ne možete ne uvidjeti uspjeh jednog Portugala, kojeg na ozbiljnoj rukometnoj sceni nije bilo, a sada preko Francuske i BIH prolazi u drugi krug rukometnog Eura.Dosta su napredovali u kadroviranju i imaju jednu odličnu bazu igrača, a igraju bez najkvalitetnijeg ,Duartea iz Montpelliera. Mislim da im je takav uspjeh omogućilo i snažno domaće prvenstvo, što naše zemlje nikako nemaju. Poruka je da je sve moguće uz rad i naravno ulaganje u sebe."

I mi mladim trenerima želimo svu sreću. Nažalost, u nedostatku novca brojni sportski kolektivi primorani su se osloniti na produkte iz svog vlastitog "dvorišta". Vjerujemo da je taj put najispravniji, i da će HRK Međugorje iznjedriti još jednog Marina Šegu.

UPIS DJEČAKA I DJEVOJČICA U ŠKOLU RUKOMETA HRK MEĐUGORJA ĆE SE VRŠITI OD 20.1.2020. U DVORANI SV. JOSIP U MEĐUGORJU - MAJČINO SELO. UPIS SE VRŠI OD 17 - 19 SATI ZA 2008.,2009.,2010.,2011. I 2012.GODIŠTA.

Pozivaju se svi roditelji da upišu svoju djecu na ovaj lijepi sport, da šire vidike i žive zdravlje.

Vezani članci