Dva mlada trenera preuzela omladinsku školu kluba Marina Šege

Kao i brojni sportski kolektivi u Hercegovini, HRK Međugorje napravilo je određen zaokret u klupskoj politici. Naime, u proteklom tjednu predstavljena su dva mlada trenera : Tomo Pervan i Ante Čilić. Oni će biti odgovorni za treniranje mladih snaga kluba, rođenih 2008.godine i kasnije. O novoj funkciji razgovarali smo upravo s Tomom Pervanom.

Tomo, na sebe ste kao dva mlada igrača preuzeli odgovornost treniranja najmlađih polaznika škole rukometa Međugorje, kakav je osjećaj prenositi znanje najmlađima?

"Da, Ante i ja smo prihvatili ponudu da budemo novi treneri naše djece. Tu smo ponudu dobili prije nekih mjesec dana od same uprave kluba, konkretnije od predsjednika Pere Ostojića. I kroz neko vrijeme razmišljanja i analize smo je prihvatili. Čast nam je i zadovoljstvo da možemo svoje rukometno znanje prenijeti mlađim naraštajima. I sami smo bili polaznici.Znamo koliko je u tome razdoblju bitna uloga trenera, osim što mora biti mladima učitelj, on mora biti i psiholog i pomoći im u rješavanju životnih zadaća, pa tek onda onih sportskih. Nama je ovo prvi trenerski posao, i zato moramo dati sve od sebe da danas djeca prihvate i da budemo autoritet. Sigurno da smo svjesni da je ispred nas velika odgovornost, ali mi ćemo svoj posao samim tim odrađivati maksimalno odgovorno i tek smo onda na dobrom putu. "

S vama je i dugogodišnji trener kluba Dragan Ćavar, koliko vam njegovo iskustvo može pomoći?

" Pa Dragan ima važnu ulogu na našem rukometnom putu. Trener nam je od samih rukometnih početaka i u tom nas je pravcu odgojio i naučio nas prvim rukometnim koracima. Ante i ja smo u rukometu gotovo 12 godina i sigurno da možemo uvidjeti njegovo znanje. Draganovom zaslugom sam bio i član kadetske reprezentacije naše zemlje. Godinama je trener u klubu i smatram ga odličnim stručnjakom i velikim motivatorom. Mislim da bi i u uz par pojačanja u prvoj ekipu pokazao svoj puni trenerski potencijal,ali je na ovakav način rada "osuđen" na domaće snage i sredinu tablice. Jasno da će meni i Anti njegovo iskustvo biti od velike važnosti. Već nas je uputio u neke detalje i pruža nam nevjerojatnu podršku i na tome mu veliko hvala ".

Koliko polaznika broji škola rukometa?

" Trenutno oko šesdeset, ali uskoro slijedi upis članova. Vjerujemo da će i dobrim nastupima hrvatskih rukometnih reprezentativaca na Euru brojna djeca imati motiv da treniraju ovaj sport. Uostalom, i prvi vratar Marin Šego je rukomet započeo trenirati upravo u našem klubu.Ne želimo da netko našoj djeci plasira priče da je u sportu u našoj sredini nemoguće uspjeti,upravo je Marin Šego primjer za to. Golman je na vrhunskoj razini već sigurno pet, šest godina, a zo potvrđuju klubovi za koje brani, od Kielcea, Pick Szegeda, Montpelliera. Partije koje pruža ma europskom prvenstvu su također nevjerojatne, petnaest obrana u jednom susretu može imati samo vrhunski golman. A ako gledate na nekoj globalnoj razini onda ne možete ne uvidjeti uspjeh jednog Portugala, kojeg na ozbiljnoj rukometnoj sceni nije bilo, a sada preko Francuske i BIH prolazi u drugi krug rukometnog Eura.Dosta su napredovali u kadroviranju i imaju jednu odličnu bazu igrača, a igraju bez najkvalitetnijeg ,Duartea iz Montpelliera. Mislim da im je takav uspjeh omogućilo i snažno domaće prvenstvo, što naše zemlje nikako nemaju. Poruka je da je sve moguće uz rad i naravno ulaganje u sebe."

I mi mladim trenerima želimo svu sreću. Nažalost, u nedostatku novca brojni sportski kolektivi primorani su se osloniti na produkte iz svog vlastitog "dvorišta". Vjerujemo da je taj put najispravniji, i da će HRK Međugorje iznjedriti još jednog Marina Šegu.

UPIS DJEČAKA I DJEVOJČICA U ŠKOLU RUKOMETA HRK MEĐUGORJA ĆE SE VRŠITI OD 20.1.2020. U DVORANI SV. JOSIP U MEĐUGORJU - MAJČINO SELO. UPIS SE VRŠI OD 17 - 19 SATI ZA 2008.,2009.,2010.,2011. I 2012.GODIŠTA.

Pozivaju se svi roditelji da upišu svoju djecu na ovaj lijepi sport, da šire vidike i žive zdravlje.