FOTO  Europska prvakinja Petra Brkić: Ne mogu vjerovati da se ostvarilo sve ono o čemu sam oduvijek sanjala

Vidi originalni članak
Zlatno odličje osvojila je Petra Brkić, dok su ekipno cure osvojile broncu. Evo što o svom velikom uspjehu kaže Petra za naš portal HERCEGOVINA.info:

Kao prvo čestitke na osvojenoj tituli prvakinje Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvala na čestitkama.

Kako se osjećaš nakon osvajanja ove velike titule?

Osjećam se nevjerojatno, ne mogu vjerovati da se ostvarilo sve ono o čemu sam oduvijek sanjala. Stvarno neopisivo.

Možeš li nam u kratkim crtama opisati natjecanje u kome si osvojila zlato?

Europsko natjecanje se dijeli na formacijski i neformacijski dio. A neformacijski dio se opet dijeli na solo i duo izvedbe. Ja sam se natjecala u kategoriji solo pom-pon. 3.mjesto je zauzela djevojka iz Češke, a 2. mjesto je pripalo domaćinima natjecanja koji su godinama bili prvi u toj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što za tebe znači biti mažoretkinja?

Biti mažoretkinja je za mene smisao života. Divno je imati nešto u čemu možete pronaći sebe i izraziti se. Treniram već 10. godina. One me jednostavno upotpunjuju.

Kome najviše možeš zahvaliti što si dosegla europske visine?

Najviše mogu zahvaliti trenericama Anji i Nataši Puhalo jer su me naučile mnogo čemu, mogu zahvaliti svojim djevojkama u timu, svojim prijateljima i obitelji koji su me uvijek podupirali i vjerovali u mene. A povrh svega najviše mogu zahvaliti Bogu, jer bez Njega se ništa ne bi ostvarilo.

Da li ti je teško uskladiti sve svoje obveze sa treninzima, natjecanjima i putovanjima?

Pa i nije baš. U početku je bilo malo teže, ali kad se sve organizira ništa nije teško.

Što bi ti poručila mladim curama koje bi se željele uključiti u rad mažoretkinja?

Samo jako! Sigurno neće zažaliti. Poručila bi im da je mažoret ples jedna po meni savršena aktivnost ako volite ples, druženje i puuno putovanja. Mostarske mažoretkinje su jedini klub u Mostaru koji u svakoj godini putuje barem na 3 velike europske destinacije na kojim nam zaista bude fenomenalno.Plesati, družiti se sa osobama koje dijele tu strast i ljubav za plesom i pri tom proputovati Europu, nema boljeg osjećaja. U ovom klubu sam od svoje 7 godine, i mislim da to govori sve za sebe o kvaliteti naseg kluba. Upisi će biti 22.9. i 29.9. u 18:30h u velikoj galeriji H.S. Kosače. Za sve informacije se mogu javiti trenerici Anji na broj: 063/316-529

Evo za kraj još neka poruka našim čitateljima?

Željela bih svima poručiti da nikad ne odustaju od onoga što stvarno žele, da se nikada ne prestaju boriti i da nikada ne odustaju od svog cilja bez obzira koliko put prema njemu bio težak.

Osim Petre koja je zlatna na Europskom prvenstvu, ogroman uspjeh ostvarile su i kadetkinje koje su osvojile brončanu medalju u formacijskom dijelu. Za kadetkinje je nastupila 21. djevojka i uspjeh je tim veći što je teže osvojiti medalju u tom ekipnom natjecanju. Još kada se doda da je većina ovih djevojaka po prvi puta na jednom velikom natjecanju, onda je i ova bronca zaista zlatnog sjaja. Trenerica Anja Puhalo nam je kratko rekla da je ponosna na svoje djevojke i ovaj veliki uspjeh koje su ostvarile u Rumunjskoj.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci