Čilić na putu Federeru, a Ljubičić Nadalu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Marin Čilić i Ivan Ljubičić teško bi sami bolje odabrali suparnike na startu drugog Grand Slam turnira sezone, a Petra Martić i Karolina Šprem ne bi imale ništa protiv kad bi restartali kompjutor koji im je donio teško prolazne suparnice u 1. kolu Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 29-godišnjeg Brazilca Ricarda Mella može se reći da je opasan samo zato što je ljevoruk. Njegovi najbolji dani su daleko iza njega (ima naslov iz Delray Beacha 2004.), a na zemlji se ionako nikada nije osjećao najbolje.

Nakon Mella, Čilićev suparnik u 2. kolu trebao bi biti bolji iz dvoboja Španjolca Gimeno-Travera i Rusa Tursunova, a prvi veliki ispit mogao bi biti Ernests Gulbis u 3. kolu. Latvijac je u Rimu pobijedio Federera i oteo set Nadalu. Čilić je u gornjem dijelu ždrijeba, gdje ga put u osmini finala vodi na Robina Söderlinga ili Alberta Montańesa, a u četvrtfinalu na Rogera Federera.

Ivan Ljubičić je na potpuno suprotnoj strani, u donjem dijelu ždrijeba i ako dođe do trećeg kola, čeka ga repriza polufinala iz 2006., novi obračun s Rafaelom Nadalom. Nema sumnje da će se četverostruki osvajač Kupa mušketira željeti “osvetiti” Ivanu za poraz u Indian Wellsu. Da bi stigao do Nadala, a nakon što Tajvancu Luu podari treći poraz u Parizu, Ljubičić će u drugom kolu morati svladati boljeg iz dvoboja Berrer - Fish.

Uspoređujući put kojim bi Federer i Nadal trebali proći do novog finalnog obračuna na stadionu Philippe Chatrier, daje se lako zaključiti da je Federer bolje prošao. U njegovu dijelu ždrijeba ima opasnih suparnika, ali svi najbolji “zemljaši” iz 2010. su u donjem dijelu ždrijeba ( Ferrer, Verdasco, Almagro, Ferrero...).

Petra Martić i Karolina Šprem imat će Fed Cup obračun s Rusijom. Istina, Jelena Dementijeva i Marija Kirilenko ne briljiraju u 2010., ali Martić i Šprem nemaju zajedno nijednu pobjedu u glavnom ždrijebu na zemljanim turnirima (0-6). Svaka pobjeda naših tenisačica bila bi senzacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

jutarnji.hr

Vezani članci