Čilić prekinuo Fishov niz

Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, suspenzija, tenis

Marin Čilić je jedan niz nastavio, a drugi prekinuo u trećem kolu ATP turnira u Washingtonu. Nastavio je niz pobjeda protiv 35. igrača svijeta Mardyja Fisha svladavši ga i u trećem međusobnom dvoboju, a ujedno je i prekinuo niz od 11. uzastopnih pobjeda Fisha na ATP Touru.

Amerikanac nikako nije bio najpoželjniji protivnik u ovako ranoj fazi Washingtona, u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi te je s tri od posljednja četiri turnira na kojima je nastupio donio odlične rezultate. U Queen's Clubu je igrao finale da bi kasnije osvojio Newport i Atlantu.

Dobro je krenuo i u Washingtonu, međutim nije daleko otišao. Naišao je već u trećem kolu na Čilića koji mu očito ne odgovara najbolje te je upisao poraz u tri seta. U sva tri susreta koja su igrali Čilić i Fish, igrao se maksimalan broj setova, no nijednom Amerikanac nije slavio.

U Washingtonu je Marin dobro krenuo i uzeo prvi set sa 6:4 iako je ponovno imao dosta nizak ubačaj prvog servisa (46 posto) i dozvolio je Fishu da mu jednom oduzme početni udarac.

Već u drugom setu je podignuo postotak prvog servisa, no unatoč tome Fish je uspio doći do jednog breaka što mu je bilo dovoljno za osvajanje seta. Marin je imao također priliku za oduzimanje servisa, ali on za razliku od Amerikanca nije bio uspješan i otišlo se u treći odlučujući set.

U trećem setu je Fish zaprijetio u jednom gemu, imao tri break lopte, ali nije ih iskoristio. Čilić je s druge strane odmah oduzeo servis protivniku, ubrzo napravio i dvostruki break te riješio pitanje prolaska u četvrtfinale.

Za pobjedu je Marinu trebalo dva sata i 16 minuta, realizirao je četiri od osam break lopti te je igrao podjednako dobro protiv prvog i drugog servisa protivnika. Fish je pogodio deset as servisa i također imao dovoljno prilika za oduzimanje servisa, ali za razliku od Čilića, patila mu je realizacija.

U četvrtfinalu Čilića očekuje dvoboj protiv Janka Tipsarevića koji je bio bolji od Kolumbijca Alejandra Falle sa 6:3, 6:4. Čilić i Tipsarević igrali su dosad četiri puta i sva četiri puta slavio je Marin. Sva četiri dvoboja igrana su na brzim podlogama, tri su odradili prošle godine u Chennaiju, na Australian Openu i u Dubaiju dok je Marin u posljednjem dvoboju ove godine u Chennaiju bio vrlo uvjerljiv sa 6:1, 6:3.

ATP Washington, treće kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 4) - Mardy Fish (SAD, 15) 6:4, 4:6, 6:2.

preuzeto: Branimir Korać /  sportnet.hr