Čilić na putu Federeru, a Ljubičić Nadalu

Marin Čilić, Marin Čilić, Davis cup, Davis cup, Marin Čilić, čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić, Davis cup, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Zagreb Indoors, Marin Čilić, ATP ljestvica, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, umag, Marin Čilić, ATP, Marin Čilić, Zagreb Indoors, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Wimbledon, tenis, Marin Čilić, Wimbledon, čestitka, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, čestitka, Marin Čilić, slavlje, Hercegovina, Marin Čilić, hercegovac, Hrvat, Marin Čilić, Međugorje, doček, Marko Perković Thompson, Goran Ivanišević, Marin Čilić, Marin Čilić, Novak Đoković, Marin Čilić, masters, London, Marin Čilić, Davis cup, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, BIH, Hrvatska zemlja

Marin Čilić i Ivan Ljubičić teško bi sami bolje odabrali suparnike na startu drugog Grand Slam turnira sezone, a Petra Martić i Karolina Šprem ne bi imale ništa protiv kad bi restartali kompjutor koji im je donio teško prolazne suparnice u 1. kolu Roland Garrosa.

Za 29-godišnjeg Brazilca Ricarda Mella može se reći da je opasan samo zato što je ljevoruk. Njegovi najbolji dani su daleko iza njega (ima naslov iz Delray Beacha 2004.), a na zemlji se ionako nikada nije osjećao najbolje.

Nakon Mella, Čilićev suparnik u 2. kolu trebao bi biti bolji iz dvoboja Španjolca Gimeno-Travera i Rusa Tursunova, a prvi veliki ispit mogao bi biti Ernests Gulbis u 3. kolu. Latvijac je u Rimu pobijedio Federera i oteo set Nadalu. Čilić je u gornjem dijelu ždrijeba, gdje ga put u osmini finala vodi na Robina Söderlinga ili Alberta Montańesa, a u četvrtfinalu na Rogera Federera.

Ivan Ljubičić je na potpuno suprotnoj strani, u donjem dijelu ždrijeba i ako dođe do trećeg kola, čeka ga repriza polufinala iz 2006., novi obračun s Rafaelom Nadalom. Nema sumnje da će se četverostruki osvajač Kupa mušketira željeti “osvetiti” Ivanu za poraz u Indian Wellsu. Da bi stigao do Nadala, a nakon što Tajvancu Luu podari treći poraz u Parizu, Ljubičić će u drugom kolu morati svladati boljeg iz dvoboja Berrer - Fish.

Uspoređujući put kojim bi Federer i Nadal trebali proći do novog finalnog obračuna na stadionu Philippe Chatrier, daje se lako zaključiti da je Federer bolje prošao. U njegovu dijelu ždrijeba ima opasnih suparnika, ali svi najbolji “zemljaši” iz 2010. su u donjem dijelu ždrijeba ( Ferrer, Verdasco, Almagro, Ferrero...).

Petra Martić i Karolina Šprem imat će Fed Cup obračun s Rusijom. Istina, Jelena Dementijeva i Marija Kirilenko ne briljiraju u 2010., ali Martić i Šprem nemaju zajedno nijednu pobjedu u glavnom ždrijebu na zemljanim turnirima (0-6). Svaka pobjeda naših tenisačica bila bi senzacija.

jutarnji.hr