ANDREJ VIŠTICA Hercegovači triatlonac ima novi klub

M. Herceg/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Triatlon klub Split objavio je veliku vijest koja će zasigurno uzburkati svijet hrvatskog triatlona. Andrej Vištica, odlučio se pridružiti redovima ovog prestižnog kluba, najavljujući novo poglavlje u svojoj bogatoj sportskoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Motivacija i očekivanja

„Prešao sam u TK Split jer živim u Makarskoj i sad kako se sve više dajem u trenerske vode htio bi doprinijeti razvoju triatlona u Dalmaciji. U Splitu su došli neki novi ljudi pa se nadam da ćemo skupa uspjeti nešto napraviti po tom pitanju. Kad budem imao malo više vremena želja mi je pokrenuti i klub u Makarskoj“, izjavio je Vištica za Hercegovina.info.

Otkrivajući nam svoje motive vezane uz prelazak u novi klub, Vištica je naglasio važnost timskog duha i zajedništva. „Triatlon nije samo individualni sport, klupski duh i podrška su ključni za postizanje vrhunskih rezultata. Vjerujem da će ovo biti dobro okruženje za daljnji razvoj moje karijere“ kazao je.

Jedno je sigurno, s obzirom na svoj nevjerojatan sportski pedigre, Vištica će donijeti značajno iskustvo i liderstvo u ovaj klub. Kako je otkrio za naš portal, njegova očekivanja su visoka, kako za njega tako i za sam klub. „Cilj je ostvarivati vrhunske rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima te zajedno raditi na jačanju triatlonske zajednice u Splitu“, dodao je.

Doprinos klubu i razvoj sporta

Dolazak Andreja Vištice u TK Split, ne samo da donosi izuzetnog sportaša u klub, već i strastvenog ambasadora triatlona. Sigurni smo da će motivirati i potaknuti mlade talente da se uključe u ovu zahtjevnu, ali uzbudljivu disciplinu. „Triatlon nije samo sport, to je način života. Želim prenijeti svoje iskustvo na mlađe generacije i potaknuti ih da sanjaju veliko“, istaknuo je Vištica.

Vijest o dolasku najboljeg hrvatskog triatlonca u klub naišla je na odobravanje među samim članovima kluba, ali i Splićanima, pa su se mnogi zapitali: „Je li ova vijest veća od dolaska Perišića u Hajduk?“. Barem se tako dalo naslutiti po naslovima brojnih portala koji su s oduševljenjem prenijeli ovu vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred njega su neki novi izazovi

Sada, s Andrejem Višticom u svojim redovima, Triatlon klub Split spreman je za novo poglavlje u svojoj povijesti. „Spremam se za trail utrku od 84 km krajem veljače, na Gran Canariu. A iza toga se puni fokus opet vraća na triatlon“, otkrio nam je. Uspjeli smo dobiti i jednu ekskluzivu: „U travnju organiziram triatlon kamp u Podgori što je isto na neki način promocija triatlona, ali i Dalmacije kao idealnog odredišta za sportske pripreme u predsezoni“.

Bivši klub Swibir uputio mu je emotivnu poruku

„Hvala Andrej! 10. godina sportske suradnje završavamo ovih dana. Sve ove godine bio si sjajan ambasador triatlona, hrvatskog sporta i triatlona kluba Swibir. Nabrojati sva tvoja postignuća u 10.godina nije lako u jednom postu, ali pamtit ćemo sve zajedničke trenutke, slavlja i uspjehe tijekom našeg zajedničkog puta. Želimo ti puno uspjeha u novom poglavlju tvoje karijere, nove rekorde i slavlja“, napisali su članovi kluba na svojoj službenoj Instagram stranici.

Podsjetimo se, Andrej Vištica je neosporni Hrvatski Ironman rekorder s vremenom od 8:07:11, postignutim na izuzetno zahtjevnoj Ironman distanci. No, to je samo vrh sante leda njegovih postignuća. Ovaj triatlonac je tri puta oborio Ironman rekord Hrvatske, sudjelujući u ukupno 34 Iron distance utrke.

Njegova nevjerojatna dosljednost vidljiva je i u osvojenim naslovima. Vištica se može pohvaliti s 9 pojedinačnih apsolutnih naslova prvaka Hrvatske te 7 naslova ekipnog prvaka.

Njegov doprinos hrvatskom triatlonu nije zanemariv, a rezultati su samo jedna strana medalje. Osim uspjeha u domaćem okruženju, Vištica je predstavljao Hrvatsku na međunarodnoj sceni. Sudjelovao je u 5 nastupa za reprezentaciju. Međutim, najimpresivniji nastup zasigurno je bio  IRONMAN WORLD CHAMPIONSHIP Kailua Kona, gdje je  imao priliku testirati svoje granice s najboljim triatloncima svijeta.

Vezani članci