Zrinjskom veliki derbi protiv Željezničara, Širokom bod iz Bijeljine

Vidi originalni članak

Vikend iza nas donio je susrete 14. kola Premijer lige BiH, a postignuti su sljedeći rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FK Mladost - FK Zvijezda 1:0
NK Čelik - FK Velež 0:2
HŠK Zrinjski - FK Željezničar 2:1
FK Radnik - NK Široki Brijeg 0:0
FK Sloboda - FK Sarajevo 1:1
FK Borac - FK Tuzla City 2:0


FK Mladost - FK Zvijezda 1:0

Teže od očekivanog nogometaši Mladosti došli su do bodova u sudaru sa Zvijezdom. Kada se sve sabere i oduzme Zvijezda je bila bolja i imala je puno veći broj prigoda. U nogometu ne pobjeđuje onaj koji je bolji nego onaj koji da više pogodaka, a ovaj puta Mladost je bila ta koja je slavila.


NK Čelik - FK Velež 0:2

Iz Čelika su uoči utakmice poručili da nema nikome bodova iz Zenice, ali tu izjavu je trebalo potvrditi i igrom na terenu. Gosti su bili bolji i na kraju su zasluženo slavili i odnijeli kući tri boda, i tako su se revanširali Čeliku za poraz u Vrapčićima s početka sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HŠK Zrinjski - FK Željezničar 2:1

Derbi kola pripao je zasluženo Zrinjskom čiji su igrači ginuli za svaku loptu. Gledatelji nisu vidjeli neku ekstra nogometnu predstavu i ova će se brzo zaboraviti, te će ostati samo upamćen rezultat i pobjeda Zrinjskog. Nakon ova tri boda vratio se mir među Plemiće i sada im slijedi lakši raspored i kako svi iz kluba ističu povratak prema vrhu ljestvice.


FK Radnik - NK Široki Brijeg 0:0

Utakmica u Bijeljini završila je bez pobjednika i to je najrealniji ishod sraza Radnika i Širokog. Na koncu obije momčadi mogu biti zadovoljne s po jednim osvojenim bodom.

FK Sloboda - FK Sarajevo 1:1

Iako je uoči utakmice Sarajevo bilo favorit srčanost igrača Slobode donijela im je zaslužen bod koji će im biti poticaj u nastavku prvenstva. Realno Sloboda ima dobar sastav i novog trenera i bit će u nastavku prvenstva težak protivnik svim ekipama u PL BiH.


FK Borac - FK Tuzla City 2:0


Borac je zasluženo slavio protiv ekipe iz Siminog Hana i ovo je četvrta pobjeda u nizu za klub iz Banja Luke. Tuzla City doživjela je drugi uzastopni poraz i morat će nešto pod hitno popraviti ako se misli zadržati u vrhu ljestvice.

Vezani članci