Slaven Musa: Na razini smo većine premierligaša

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
u okviru osmine finala Kupa BiH protiv Leotara upisali remi 1:1 (Sanjin Eminović – Nenad Stojanović), te potvrdili da raniji rezultati iz najmasovnijeg natjecanja, kao ni oni iz prvenstva Druge lige FBiH Jug, nisu slučajnost.
- Momčad je pokazala da imam podlogu za izjave koje sam davao pred utakmicu, rezultat je najbolje mjerilo. Poznajem dobro stanje u bh. nogometu i mogu reći da nema značajnijih razlika između mog tima i većeg dijela premierligaških članova, govori Slaven Musa.
Stvorene prilike


Mostarci su u Trebinju imali vodstvo, izjednačujući pogodak primili nakon jedanaesterca, a nakon što prethodno, tvrdi Musa, nije dosuđen prekršaj na igraču gostiju. Branitelju je i poništen jedan zgoditak nakon diskutabilnog zaleđa.
- To su, ipak, svari kojim se ne želim baviti, ali su još jedan dokaz snage ove momčadi. Kad se sve uzme u obzir, možemo biti zadovoljni rezultatom, posebno ohrabruje činjenica da smo stvorili još četiri-pet prilika, napominje Musa.
Pokazalo se da je moć Branitelja u kompaktnosti tima, dok Trebinjci imaju pojedince koji odskaču kvalitetom.
- Rajović i Stojanović su dvojac koji će nam predstavljati veliku prijetnju u uzvratu. Ipak, sada smo stekli još bolju spoznaju o njihovom sastavu, iako će Stojanović kao stvarno vrhunski igrač, kada se bolje tjelesno pripremi kroz 20 dana, biti još veća opasnost, upozorava Musa.

Leotar nije favorit

Šef struke Mostaraca bio je posebno zadovoljan igrom momčadi u drugom poluvremenu.
- Leotar se pokazao boljim nego sam to i sam očekivao. Pravili su nam u prvom poluvremenu probleme na desnom boku, što smo rokadama uspjeli suzbiti u drugom dijelu. Iskoristili smo slabe strane Leotara, ali i imali svoje propuste, kaže Musa.
Kako su i predviđali, pokazalo se da mostarski drugoligaš ima svoje šanse za podvig u duelu s Leotarom, te da će utakmica u Rodoču 20. listopada biti jedan od zanimljivijih uzvrata Kupa BiH.
- Sigurno je da u drugom meču nećemo igrati na 0:0, nego da ćemo pobjedom pokušati riješiti plasman u četvrtfinale. Imamo 20 dana da se pripremimo, nećemo se zaustaviti dok god ne naiđemo na momčad koja je stvarno jača od nas i to dokaže na terenu. Leotaru nećemo dati ulogu favorita u drugom susretu, mislim da imamo dobre šanse za prolazak dalje, ustvrdio je trener jednog od iznenađenja Kupa BiH, mostarskog Branitelja, Slaven Musa.

Višak u Zrinjskom i Veležu


Nekoliko nogometaša Branitelja skrenulo je pozornost nazočnih gledatelja na stadionu Police u Trebinju.
- Pet-šest naših igrača sigurno može igrati u Premier ligi već sada, to su prepoznali u Trebinju. Ne bih ih imenovao, ali ne bi bilo nikakvo čudo da se vrlo skoro nađu u najvišem rangu. Dovoljno sam upućen i sigurno mogu povući paralelu kvalitete, tako da mi nije jasno koji su to kriteriji prema kojim se odlučuje da neki od današnjih članova Branitelja budu proglašeni viškom u Zrinjskom i Veležu, komentirao je Musa.

Zgusnut raspored


Uspjesi u Kupu BiH mogu utjecati na osnovni cilj Branitelja, plasman u Prvu ligu FBiH. Za sad momčad u pet odigranih utakmica ima isto toliko pobjeda i prvi su na ljestvici ovog natjecanja.
- Do sad nije bilo problema, vidjet ćemo kako će dalje biti. Slijedi nam gostovanje kod Kamešnice za vikend, pa imamo četiri dana odmora do derbija sa Slogom iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. U nogometu se uvijek događaju usponi i padovi, nadamo se samo da mi naše nećemo osjetiti na brutalan način, izjavio je Musa.

dnevni list

Vezani članci