Skroman nastup bh. novinara u Mađarskoj: Dva poraza i remi, titula otišla u Moldaviju

Vidi originalni članak

Na Kongresu Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA), koji je održan u Siofoku od 14. do 17. listopada sudjelovalo je 11 od 13 zemalja članica, najviše dosad, prvi put Cipar i Kosovo, a tradicionalni malonogometni turnir osvojila je reprezentacija Moldavije, dok je BiH završila na posljednjem osmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zemlja domaćin, Mađarska, predstavila je dobro poznati strateški plan vlade Viktora Orbana u kojem je sport djelatnost od posebnog društvenog i ekonomskog interesa za državu.

Nogometni turnir na terenima s umjetnom travom na obali Balatona, koji nose ime člana negdašnje »lake konjice» Jozsefa Bozsika, otvorio je počasnim udarcem član mađarske reprezentacije koja se 1968. u Meksiku okitila zlatnom olimpijskom medaljom, bunjevački Hrvat Antal Dunai, koji se još sjeća materinjeg jezika.

Bh. sportski novinari imali su skroman nastup na turniru ostvarivši dva poraza (Mađarska 1:4 i Sjeverna Makedonija 0:4), te remi s Bugarskom 2:2. Dva pogotka za BiH postigao je Damir Suton, jedan Edin Ramić. 

U finalu su Moldavci pobijedili Bugare 3:2, a za treće mjesto Crnogorci domaćine Mađare 7:3.

Vezani članci