Prije tri godine hrvatski nogomet izgubio je velikog čovjeka:‘On je bio poseban, drugačiji od drugih’

Vidi originalni članak
Turina je preminuo u snu u svom stanu u Stockholmu u Švedskoj zbog zatajenja srca u 34. godini života.
Ivana još uvijek nismo zaboravili. Nikad niti nećemo! Te 2013. godine sve nas je šokirala vijest o iznenadnoj smrti bivšeg reprezentativca i vratara Dinama, našeg Ivana Turine. U trenutku smrti, Ivan je imao trideset i tri godine i igrao je za stockholmski AIK. Tog crnog 2. svibnja 2013. godine zauvijek nas je napustio naš Ivan.

Tijelo bivšeg golmana Dinama pronašli su u stanu u Stockholmu, a vijest o njegovoj smrti kao grom iz vedra neba pogodila je Hrvatsku, pogodila je njegov klub Aik i sve one koji su ga poznavali. Ivan je iza sebe ostavio suprugu Senku, kćerkice blizanke, a u trenutku smrti treće djete bilo je na putu.

Mali Bruno rodio se tri i pol mjeseca nakon smrti oca. Turina se, pak, rodio se u Zagrebu 3. listopada 1980. godine, s Dinamom je potpisao ugovor već kao 18-godišnjak. Otišao je iz Maksimira 2007. godine da bi se vratio nakon dvije godine. No nije se dugo zadržao. Nije dobio pravu šansu pa ju je 2010. godine potražio u Švedskoj. Postao je ljubimac navijača AIK-a i jedan od najboljih golmana švedske prve lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova smrt sve je pogodila

Njegova smrt potresla je navijače koji su se te 2013. godine oprostili od njega veličanstvenom koreografijom. Dinamo i AIK u čast Turine odigrali su prijateljsku utakmicu kojoj su prisustvovali i njegovi Bad Blue Boysi. Turina je imao poseban odnos s navijačima kod kojih je bio omiljen.

U bilo kojem klubu u kojem je igrao, Ivan je pokazivao koliko mu je stalo do navijača. A navijači to pamte. Posljednje dvije godine na obljetnicu njegove smrti, navijači Aik-a dolaze u Zagreb kako bi se poklonili Ivanu i odali mu počast.

Navijači Aik-a ponovno su došli u Zagreb

Tako je i ove godine. Petorica vjernih navijača Aik-a došli su u Zagreb kako bi odali počast Ivanu Turini i zahvalili mu se na svemu što je napravio za klub i za njih.
"U Zagrebu smo kako bi odali počast našem Ivanu. Svake godine dolazimo u Zagreb kako bismo mu se poklonili i zahvalili mu na svemu što je napravio za naš klub. A napravio je puno. Bio je sjajan vratar i sjajan čovjek. Jako ga poštujemo. Razlog tomu je što je uvijek na travnjaku davao sto posto od sebe i što je jako poštivao nogometne navijače. Oni su za njega bili svetinja, a mi smo ga jako voljeli. I još uvijek ga volimo. Ivan je bio poseban, drugačiji od drugih", kazao nam je Fredrik, jedan od navijača Aik-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su otišli, jedino je Ivan ostao

"Jedan od trenutaka kad sam shvatio o kakvom čovjeku i nogometašu se radi bio je za vrijeme jedne utakmice u Švedskoj. Naime, prilikom jedne bakljade na stadionu, sudac je prekinuo susret i poslao igrače u svlačionicu. Svi igrači u Aik-a, svi švedski igrači, odjednom su se pokupili s travnjaka i krenuli prema svlačionici. Jedini se Ivan okrenuo prema nama, došao do nas i zapljeskao. Imao je tako smiješan izraz lica, kao da je htio reći: ‘Što se sad ovdje događa, ja želim igrati?! Nije to tako strašno'. I u tom trenutku smo vidjeli o kakvom se čovjeku radi. On je znao zašto se igra nogomet, znao je da se nogomet igra zbog nas navijača. I uvijek se tako ponašao", sa sjetom govori Fredrik.
Vrijedi spomenuti kako je Turina tijekom svoje karijere igro za Dinamo, Kamen Ingrad (posudba), Osijek (posudba), Skodu Xanthi, Lech Poznań i Aik Stocholm.

sportski.net

Vezani članci