AIK i Dinamo zaigrali u spomen na Ivana Turinu

Na Friends Areni u Stockholmu odigrao je prijateljsku utakmicu u čast iznenada preminulog vratara Ivana Turine. Sve je bilo u znaku oproštaja od vratara koji je preminuo 2. svibnja u 33. godini života, a u takvim okolnostima nogomet nije bio u prvom planu.

Na stadionu se okupilo desetak tisuća gledatelja i on nije bio ispunjen. Prema izvješćima iz Švedske sve su ulaznice za utakmicu rasprodane budući da će prihodi ići Ivanovoj obitelji, ali zbog termina utakmice mnogi joj nisu mogli prisustvovati.

Uoči početka utakmice predstavnici Dinama domaćinima su uručili cvijeće, Ivanov nećak Manuel Štrlek je održao emotivni govor, a igrači AIK-a i Dinama izašli su na teren s transparentom Joja zauvijek u našim srcima. Minutom šutnje svi su još jednom odali počast hrvatskom vrataru, a kad je utakmica počela, i dalje je sve bilo u znaku Ivana Turine. Navijači su neprestano skandirali njegovo ime, a u 27. (u znak Ivanovog broja na dresu) svi na stadionu su ustali i zapljeskali, uključujući igrače i članove stručnih stožera.

Utakmica se igrala dva puta po 27 minuta i bila je "prijateljska" u punom smislu te riječi, bez prekršaja i žestokih duela. Dinamo je bio nešto bolji i slavio je s minimalnih 1:0 zahvaljujući pogotku Ante Rukavine.

Sve je bilo podređeno oproštaju od Ivana Turine, a AIK i Dinamo učinili su sve kako bi Joja svima ostao u sjećanju.

Dinamov trener Krunoslav Jurčić nakon utakmice je rekao: "Drago mi je što smo došli ovdje i na ovaj način odali počast našem Ivanu jer Dinamo je veliki klub i ovakvim potezima to povrđuje.. Hvala svim ljudima koji su večeras bili u ovoj prekrasnoj Areni i svojim dolaskom još jednom potvrdili koliko je Ivan svima značio. Siguran sam da nema čovjeka na stadionu kojeg na početku nisu prošli trnci i kojeg nije posebno dirnulo sve što se događalo. Nemoguće je bilo očekivati da se igrači koncentriraju na nogomet u ovakvom ozračju gdje nam je svima od prve do zadnje minute na pameti bio samo Ivan."

Piše:
Igor Šestak

sportnet.hr