PL BiH: Inicijativa za obaveznim reflektorima nije hir, nego potreba

Vidi originalni članak
Najava je to iz NS BiH plasirana po naputku UEFA-e i sigurno dobra stvar za budućnost bh. nogometa, no koliko je realno da se ideja u zadatom roku realizira?

Naši stadioni nisu baš neko mjerilo, ni za regiju, a kamoli šire. Malo koji premijerligaški stadion zadovoljava u potpunosti uvjete koje UEFA postepeno postrožava, no ima ih koji su gori od ostalih. Jedan od gorućih problema po mišljenju NS BiH i naputku iz Nyona, osvjetljenje je na našim zdanjima. Na seminaru za licenciranje za sljedeću sezonu tako je zaključeno da bi se Premijer liga za dvije sezone trebala "osvijetliti"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Prije svega važno je istaći da je riječ o usklađivanju sa UEFA-inim standardima, izjavio je Adnan Džemidžić, direktor odjela za licenciranje klubova pri NS BiH.
- Mi smo u proteklom periodu napravili detaljan obilazak terena, razgovarali smo sa ljudima iz klubova, ali i lokalnih zajednica i opći dojam je da svi pozdravljaju naša nastojanja da klubovi u elitnom razredu imaju reflektore, dodao je.

Lijepo. Bh. nogometu zaista trebaju reflektori, no činjenica je da neki naši stadioni muku muče i s puno većim problemima - infrastrukturalno, zdanje na kojem igra Vitez daleko je od idealnog, dok Metalleghe uopće nema svoj premijerligaški stadion - igra u Travniku.

Džemidžić usprkos tim činjenicama inzistira na važnosti ideje da se Premijer liga "osvijetli".

- Moram napomenuti da nije riječ o ničijem hiru, nego isključivo o potrebi. Svi vrlo dobro znamo da su u ljetnom periodu temperature nesnošljive, da je igranje na visokom temperaturama opasno i da stvaranjem uvjeta za noćne mečeva štitimo zdravlje, kako igrača, tako i navijača, ali i ostalih aktera, zaključio je Džemidžić.

Dnevni list

Vezani članci