Odgovori političkih stranaka na pitanja udruge Naš Hajduk

Vidi originalni članak

MOST nezavisnih lista : U potpunosti smo upoznati s tom sramotnom činjenicom i u više navrata preko medija a i zastupničkog pitanja smo upozoravali na skandaloznu odluku Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta da se ne provodi zakon jedne Države. U slijedećem sazivu Sabora također ćemo inzistirati na provođenju tog zakona, ali i na donošenju novog zakona koji bi još strože kažnjavao nepravilnosti u sportu a posebno u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pametno: Upoznati smo s tom činjenicom iz prve ruke jer je i naš član radio na tom projektu. Po tom pitanju namjeravamo biti beskompromisni, kao i do sada. Zakoni se moraju poštivati i nitko ne smije biti iznad njih. Nažalost, mnogi obećaju ovakve stvari populistički u predizbornoj kampanji, a na kraju odustanu od istih zbog političke trgovine.

HNS: Upoznati smo jer je upravo naš potpredsjednik, a tada i saborski zastupnik Srđan Gjurković bio pokretač te inicijative u Saboru, a klub SDP-a i HNS-a mu je pružio punu podršku te su svi naši zastupnici digli ruku za spomenute izmjene Zakona. Srđan Gjurković i dalje je najglasniji u upozoravanju na neodrživu situaciju, a pritisak koji je stvorio će sigurno uroditi plodom. Pred nama su izbori i ako budemo dio vlasti postojeći Zakon će se provoditi, a sigurno da smo otvoreni i za daljnja unapređenja tog i srodnih zakona.

NL Dišpet: Upoznati smo. Kad uđemo u Sabor RH inzistirati ćemo da se zakon o sportu provodi, a pogotovo na krovne sportske organizacije poput HNS-a, te da se sankcioniraju svi oni koji su dopuštali nepoštivanje zakona.

Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti: Provođenje ili ne provođenje zakona ne smije uopće biti pitanje koje će se postavljati u pravno uređenoj državi. Nadzor provođenja Zakona o sportu u nadležnosti je resornog ministarstva i inspekcija, ali i Državnog odvjetništva. Budući premijer može zatražiti izvješće od nadležnog ministarstva i naložiti mjere iz nadležnosti premijera, a saborski zastupnici,ukoliko se pojave određene informacije,postaviti pitanje glavnom Državnom odvjetniku tijekom rasprave o radu Državnog odvjetništva u Hrvatskom saboru.

SDP: Upoznati smo i smatramo da krivnju za to snosi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao središnje tijelo državne uprave nadležno za upravni i inspekcijski nadzor sportskih djelatnosti i sadašnji ministar Šustar. Ne slažemo se s tvrdnjom da je zakon usvojen u Saboru golemom većinom. Podsjećamo da su izmjene i dopune Zakona o sportu usvojene 15.7.2015. godine, na prijedlog i uz potporu Kluba zastupnika SDP-a i HNS-a, Laburista i zastupnika nacionalnih manjina (ukupno 81 glas) dok su protiv prijedloga glasali zastupnici HDZ-a. Stoga nas niti ne čudi da njihovi članovi u vlasti opstruiraju njegovu provedbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ, Živi zid, IDS, HSS, HSLS, HDSSB, HSP, HSP AS i HKS na pitanje nisu odgovorili.

Vezani članci