Odgovori političkih stranaka na pitanja udruge Naš Hajduk

udruga Naš Hajduk, naš hajduk, ston, udruga Naš Hajduk, naš hajduk, poziv, udruga Naš Hajduk, naš hajduk, Split Tommy, naš hajduk, udruga Naš Hajduk, Davor Šuker, naš hajduk, udruga Naš Hajduk, Hajduk, naš hajduk, udruga Naš Hajduk, udruga Naš Hajduk, naš hajduk, naš hajduk, udruga Naš Hajduk, udruga Naš Hajduk, naš hajduk, naš hajduk, udruga Naš Hajduk, prijava, naš hajduk, udruga Naš Hajduk, upitnik, naš hajduk, udruga Naš Hajduk, udruga Naš Hajduk, naš hajduk, udruga Naš Hajduk, torcida hajduk, Torcida, udruga Naš Hajduk, naš hajduk, HNK Hajduk, naš hajduk, udruga Naš Hajduk, naš hajduk, udruga Naš Hajduk, udruga Naš Hajduk, udruga Naš Hajduk, naš hajduk

MOST nezavisnih lista : U potpunosti smo upoznati s tom sramotnom činjenicom i u više navrata preko medija a i zastupničkog pitanja smo upozoravali na skandaloznu odluku Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta da se ne provodi zakon jedne Države. U slijedećem sazivu Sabora također ćemo inzistirati na provođenju tog zakona, ali i na donošenju novog zakona koji bi još strože kažnjavao nepravilnosti u sportu a posebno u nogometu.

Pametno: Upoznati smo s tom činjenicom iz prve ruke jer je i naš član radio na tom projektu. Po tom pitanju namjeravamo biti beskompromisni, kao i do sada. Zakoni se moraju poštivati i nitko ne smije biti iznad njih. Nažalost, mnogi obećaju ovakve stvari populistički u predizbornoj kampanji, a na kraju odustanu od istih zbog političke trgovine.

HNS: Upoznati smo jer je upravo naš potpredsjednik, a tada i saborski zastupnik Srđan Gjurković bio pokretač te inicijative u Saboru, a klub SDP-a i HNS-a mu je pružio punu podršku te su svi naši zastupnici digli ruku za spomenute izmjene Zakona. Srđan Gjurković i dalje je najglasniji u upozoravanju na neodrživu situaciju, a pritisak koji je stvorio će sigurno uroditi plodom. Pred nama su izbori i ako budemo dio vlasti postojeći Zakon će se provoditi, a sigurno da smo otvoreni i za daljnja unapređenja tog i srodnih zakona.

NL Dišpet: Upoznati smo. Kad uđemo u Sabor RH inzistirati ćemo da se zakon o sportu provodi, a pogotovo na krovne sportske organizacije poput HNS-a, te da se sankcioniraju svi oni koji su dopuštali nepoštivanje zakona.

Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti: Provođenje ili ne provođenje zakona ne smije uopće biti pitanje koje će se postavljati u pravno uređenoj državi. Nadzor provođenja Zakona o sportu u nadležnosti je resornog ministarstva i inspekcija, ali i Državnog odvjetništva. Budući premijer može zatražiti izvješće od nadležnog ministarstva i naložiti mjere iz nadležnosti premijera, a saborski zastupnici,ukoliko se pojave određene informacije,postaviti pitanje glavnom Državnom odvjetniku tijekom rasprave o radu Državnog odvjetništva u Hrvatskom saboru.

SDP: Upoznati smo i smatramo da krivnju za to snosi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao središnje tijelo državne uprave nadležno za upravni i inspekcijski nadzor sportskih djelatnosti i sadašnji ministar Šustar. Ne slažemo se s tvrdnjom da je zakon usvojen u Saboru golemom većinom. Podsjećamo da su izmjene i dopune Zakona o sportu usvojene 15.7.2015. godine, na prijedlog i uz potporu Kluba zastupnika SDP-a i HNS-a, Laburista i zastupnika nacionalnih manjina (ukupno 81 glas) dok su protiv prijedloga glasali zastupnici HDZ-a. Stoga nas niti ne čudi da njihovi članovi u vlasti opstruiraju njegovu provedbu.

HDZ, Živi zid, IDS, HSS, HSLS, HDSSB, HSP, HSP AS i HKS na pitanje nisu odgovorili.