NSBiH: Zabrane nema, navijačima posljednja opomena

Vidi originalni članak

Izvršni odbor krovne kuće bh. nogometa odlučio se na ovaj korak nakon velikih navijačkih nereda koji su prethodili utakmicama 24. kola najvišeg ranga natjecanja u domaćeg nogometu, odnosno masovne tučnjave navijača Željezničara i Borca u blizini Donjeg Vakufa.
"Automatska zabrana organiziranog odlaska navijača na gostujuće utakmice do kraja tekuće sezone aktivira se "ODMAH" za klubove čiji navijači u narednom razdoblju, na stadionu, ili na utvrđenoj relaciji navijača na utakmicu, počine bilo kakav izgred, izazovu incident, naruše bezbjednost, ili krše važeće pravilnike NS / FS BIH'', piše u priopćenju Nogometnog saveza naše zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To, dakle, znači da će navijači premijerligaških klubova i dalje moći organizirano putovati na gostovanja, i da će sankcije snositi samo grupe koje budu pravile incidente, a ne sve navijačke organizirane navijačke skupine kakav je slučaj bio prvi aktiviranju prve zabrane odlazaka na gostovanja uvedene 2011 . godine.

U priopćenju se također Prihvaćaju se analize i statistike koje pokazuju da su u prethodnom dijelu prvenstva najviše probleme činili navijači FK Borac, FK Željezničar, FK Sarajevo, NK Čelik, HŠK Zrinjski i FK Velež. Pored ostalog, održan je i sastanak s predsjednicima, direktorima i oficirima za sigurnost navedenih klubova, na kojem je još jednom skrenuta pažnja na sve probleme i obveza klubova na suradnju u svim segmentima organizacije utakmica po važećim zakonima u BiH i pravilnicima NS / FS BiH

Savez je izrazio žaljenje zbog nereda u Donjem Vakufu i naložio nadležnim komisijama da ulože dodatne napore u okviru svojih nadležnosti i pomognu klubovima u organizaciji utakmica.

Vezani članci