NSBiH: Zabrane nema, navijačima posljednja opomena

Izvršni odbor krovne kuće bh. nogometa odlučio se na ovaj korak nakon velikih navijačkih nereda koji su prethodili utakmicama 24. kola najvišeg ranga natjecanja u domaćeg nogometu, odnosno masovne tučnjave navijača Željezničara i Borca u blizini Donjeg Vakufa.
"Automatska zabrana organiziranog odlaska navijača na gostujuće utakmice do kraja tekuće sezone aktivira se "ODMAH" za klubove čiji navijači u narednom razdoblju, na stadionu, ili na utvrđenoj relaciji navijača na utakmicu, počine bilo kakav izgred, izazovu incident, naruše bezbjednost, ili krše važeće pravilnike NS / FS BIH'', piše u priopćenju Nogometnog saveza naše zemlje.

To, dakle, znači da će navijači premijerligaških klubova i dalje moći organizirano putovati na gostovanja, i da će sankcije snositi samo grupe koje budu pravile incidente, a ne sve navijačke organizirane navijačke skupine kakav je slučaj bio prvi aktiviranju prve zabrane odlazaka na gostovanja uvedene 2011 . godine.

U priopćenju se također Prihvaćaju se analize i statistike koje pokazuju da su u prethodnom dijelu prvenstva najviše probleme činili navijači FK Borac, FK Željezničar, FK Sarajevo, NK Čelik, HŠK Zrinjski i FK Velež. Pored ostalog, održan je i sastanak s predsjednicima, direktorima i oficirima za sigurnost navedenih klubova, na kojem je još jednom skrenuta pažnja na sve probleme i obveza klubova na suradnju u svim segmentima organizacije utakmica po važećim zakonima u BiH i pravilnicima NS / FS BiH

Savez je izrazio žaljenje zbog nereda u Donjem Vakufu i naložio nadležnim komisijama da ulože dodatne napore u okviru svojih nadležnosti i pomognu klubovima u organizaciji utakmica.