Novi skandal u Njemačkoj: Namještena utakmica druge lige?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Pod sumnjom je konkretno utakmica 2. Bundeslige između 1860 Muenchena i Rot Weiss Ahlena (0:1) igrana 8. veljače ove godine u Muenchenu. Uoči utakmice nisu zamijećene nikakve abnormalnosti na međunarodnome tržištu sportskog klađenja. Stoga je paljenje alarma dosad izostalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nakon same utakmice i završnog rezultata agencija Sportradar, zadužena od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) za nadzor sumnjivih nogometnih rezultata, kao i oklada koje im prethode, uspostavila je komunikaciju s Europskom nogometnom federacijom (UEFA) o spomenutom dvoboju te o vlastitim sumnjama u časnu borbu na travnjaku izvijestila Njemački nogometni savez (DFB) i Njemačku nogometnu ligu (DFL).

Novi je to skandal koji potresa DFB nakon pokretanja istražnog procesa oko kladiteljskog skandala u studenome prošle godine, koji se iz Njemačke proširio cijelom Europom, kao i nakon nedavnoga skandala oko homoseksualnog zlostavljanja jednog od šefova bundesligaškog Udruženja sudaca, Manfreda Amerella.

Valja također napomenuti da je momčad 1860 Muenchena pod istragom za namještanje bila također kad je u pitanju njezin domaći poraz (1:0) od Oberhausena 6. prosinca prošle godine.

totalsport

Vezani članci