Novi skandal u Njemačkoj: Namještena utakmica druge lige?

Hrvatska, Vatreni, pogodak, namještanje utakmica, Njemačka liga, NS BIH, Komitet za normalizaciju, Ivan Beus, sead kajtaz, Ivica Osim, Dragan Kulina, Elvedin Begić, Darko Ljubojević, FIFA, Svjetsko prvenstvo, nogomet

Pod sumnjom je konkretno utakmica 2. Bundeslige između 1860 Muenchena i Rot Weiss Ahlena (0:1) igrana 8. veljače ove godine u Muenchenu. Uoči utakmice nisu zamijećene nikakve abnormalnosti na međunarodnome tržištu sportskog klađenja. Stoga je paljenje alarma dosad izostalo.

Ipak, nakon same utakmice i završnog rezultata agencija Sportradar, zadužena od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) za nadzor sumnjivih nogometnih rezultata, kao i oklada koje im prethode, uspostavila je komunikaciju s Europskom nogometnom federacijom (UEFA) o spomenutom dvoboju te o vlastitim sumnjama u časnu borbu na travnjaku izvijestila Njemački nogometni savez (DFB) i Njemačku nogometnu ligu (DFL).

Novi je to skandal koji potresa DFB nakon pokretanja istražnog procesa oko kladiteljskog skandala u studenome prošle godine, koji se iz Njemačke proširio cijelom Europom, kao i nakon nedavnoga skandala oko homoseksualnog zlostavljanja jednog od šefova bundesligaškog Udruženja sudaca, Manfreda Amerella.

Valja također napomenuti da je momčad 1860 Muenchena pod istragom za namještanje bila također kad je u pitanju njezin domaći poraz (1:0) od Oberhausena 6. prosinca prošle godine.

totalsport