Neven Laštro: Ono što me se prvo dojmilo su naši sjajni navijači

Vidi originalni članak
Nakon deset odigranih kola, lider na ljestvici BHT Premijer lige BiH je ekipa HŠK Zrinjskog iz Mostara, s trenutno najboljom obranom u ligi. Jedan od najzaslužnijih, za svega dvije lopte u mreži Plemića, je ovogodišnje pojačanje i pouzdani stoper Neven Laštro, s kojim smo obavili sportski razgovor:

Za početak, kako Vam se sviđa život u Mostaru i jeste li se prilagodili?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Dosta sam se brzo prilagodio životu u Mostaru. Ovdje imam i dosta prijatelja iz moje rodne Busovače koji studiraju, a tu su i poznanici iz Širokog Brijega, gdje sam prije igrao.

Vaši prvi dojmovi o klubu i navijačima.

- Ono što me se prvo dojmilo su naši sjajni navijači, pogotovo na utakmici protiv Drine u Zvorniku kada su prevalili tako dug put u tako velikom broju. Što se tiče suigrača, oni su me dobro primili i dosta smo brzo uspostavili "nogometnu spiku".

U Zrinjskom ima igrača s kojima ste već dijelili svlačionicu.

- Da, u Širokom Brijegu sam igrao s Goranom Zakarićem i Ivanom Pekom, u Osijeku s Jasminom Mešanovićem i Filipom Lončarićem, a najduže sam igrao s Deniem Simeunovićem u Travniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto ste izabrali baš Zrinjski, je li bilo drugih ponuda?

- Kako sam bio slobodan igrač, na stolu sam imao ponude Zrinjskog i Osijeka. Budući da nije stigla nijedna inozemna ponuda, kojoj sam se nadao, izabrao sam Zrinjski. Prvenstveno zbog toga što sam želio igrati za ekipu koja se bori za prvaka, a ne za ostanak, u kakvoj se situaciji Osijek nalazi, što je uistinu žalosno za jedan tako veliki klub.

Možete li usporediti HNL i Premijer ligu BiH?

- Premijer liga BiH je na neki način specifična. Većina igrača se ovdje teže snalazi te će prije "eksplodirati" u HNL-u. U Premijer ligi se igra jednostavno i nema nekog taktičkog izmišljanja, dok se u HNL-u teži igri i kreativnosti. Osobno, meni je lakše bilo igrati u HNL-u.

Zajedno s Danielom Graovcem činite najbolji stoperski tandem lige, u čemu je tajna Vašeg uspjeha?

- Ne bih izdvajao samo nas dvojicu jer dobra igra u obrani je zasluga čitave ekipe. Takav je sustav igre da svi sudjeluju u obrambenim zadacima, što se zasad pokazalo uspješnim.

Nakon uspješnog starta u sezoni, povezale su se tri neuspješne epizode; prvi prvenstveni poraz u Banjoj Luci, nesretno ispadanje iz Kupa BiH od Sarajeva nakon jedanaesteraca te domaći remi s Radnikom. Je li se ovo odrazilo negativno na atmosferu u svlačionici?

- Iskreno, mislili smo da će se već nakon Borca poljuljati atmosfera, no ona je ostala dobra. Protiv Sarajeva u kupu smo odigrali možda čak i bolje nego u prvenstvenoj pobjedi, ali nam je nedostajalo te sportske sreće. Što se tiče Radnika, znali smo da će to biti teška utakmica jer se radi o kvalitetnoj ekipi koja je jedina ostala neporažena u gostima. Treba podignuti glave, jer mi smo Zrinjski i uvijek moramo ići na pobjedu.

Kroz karijeru ste radili s dosta trenera, od kojeg ste najviše naučili?

- Najviše sam naučio od Edina Prljače, koji me je trenirao u Travniku. Radili smo analize nakon svake utakmice, a i njegovi treninzi su mi odgovarali. Tu je i Tomo Rukavina koji me je trenirao u Osijeku. On je stvarno imao dosta vjere u nas i odlično nas je motivirao tako da smo mogli dati sve od sebe i "letjeti" terenom.

Sutra punite 27 godina, imate li želju zaigrati u inozemstvu?

- Naravno, odlazak u inozemstvo mi je oduvijek bio cilj. Volio bih zaigrati u nekoj od jačih liga da vidim koje su moje mogućnosti. San mi je Njemačka Bundesliga.

Koji je po Vama najbolji igrač Premijer lige BiH i koji je najbolji igrač s kojim ste zajedno igrali?

- Najbolji igrač Premijer lige za mene je trenutno Veldin Muharemović, kapetan Olimpica, jer mi se sviđa njegov način i realizacija igre i razmišljanja. A najbolji igrač s kojim sam dosad igrao je definitivno Wagner.

Za kraj, mislite li da Zrinjski ima snage i kapaciteta zadržati lidersku poziciju do kraja?

- Vjerujem da možemo biti prvaci. Imamo kvalitetnu ekipu koja je sposobna pružati najbolje igre. Naravno, treba nam i doza sportske sreće i da se dosta toga poklopi, pogotovo ove sezone kada se puno ekipa bori za ostanak u ligi.

Pred Nevenom Laštrom, Zrinjskim, a i svim ostalim sudionicima Premijer lige BiH je velika i teška sezona i svaki bod će biti zlata vrijedan.

Izvor: spmagazin.com

Vezani članci