Kalinić predvodi hrvatski napad, Pivarić će igrati na lijevom boku

Vidi originalni članak
Kalinić i Pivarić kreću od prve minute - rekao je izbornik, potvrdivši tako danima predstavljanu formaciju u kojoj će lijevi bok momčadi držati dinamovci Pivarić i Pjaca, a Mandžukićev dres preuzet će hit napadač Fiorentine.

Opća skepsa kojom je dočekan prilikom predstavljanja nije pokolebala 62-godišnjeg trenera. Ovako vidi svoju misiju za kormilom nacionalne momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sposoban sam, samouvjeren i spreman odvesti Hrvatsku tamo gdje joj je mjesto, na Euro u Francusku. Uvjerio sam se u ovih nekoliko zajedničkih pripremnih dana da su igrači svjesni odgovornosti koja im je natovarena na leđa. Vidjet ćete da će imati dovoljno energije i unutarnje snage da prebrode nedaće u kojima su se našli.

Na posljednjoj press-konferenciji prije utakmice izborniku je prema običaju društvo pravio kapetan Darijo Srna. U njegovu rekorderskom spomenaru sa 124 utakmice za "vatrene" Bugari slove kao dobre mušterije. Jednom im je Srna zabio dva gola na Maksimiru (2-2), u više navrata izlazio kao pobjednik iz ovih kvalifikacijskih dvoboja, ali u subotu će prvi put s njima igrati u komornoj atmosferi praznog stadiona.

- Osjetili smo u Splitu protiv Talijana kako je neugodno igrati utakmice bez navijača na tribinama. Nalazimo se u specifičnoj situaciji, ali znamo svoj cilj - treba nam šest bodova iz sljedeće dvije utakmice. Iz iskustva znam da smo uvijek bili najjači kada je to bilo najpotrebnije. O trećem mjestu u skupini i dodatnim kvalifikacijama trenutačno uopće ne želim razmišljati - kaže Srna.

Kapetan kaže da su reprezentativci pronašli zajednički jezik s nasljednikom Nike Kovača.

- Otvoreno smo s izbornikom razgovarali o svemu, imamo golemo međusobno povjerenje. Očekujem da ćemo se dići u sljedeće dvije utakmice; moramo pobjedama i igrama vratiti izgubljeno samopouzdanje. Navijačko nezadovoljstvo? Zasad ne bih pričao o tome, zadržat ću se na predstojećim utakmicama, a nakon Malte možemo i o atmosferi koja očito nije bajna...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

sportske novosti

Vezani članci