HŠK Zrinjski: Možemo se nositi s Mariborom

Vidi originalni članak

Iako je bilo i argumenata koji su sugerirali kako se slovenski prvak ne treba precjenjivati, veliki respekt je ipak postajao, što i ne čudi kada se zna da se radi o klubu s višestruko većim proračunom od Zrinjskog, ali i kada se znaju europski rezultati Maribora prethodnih sezona.
S druge strane, nitko zapravo nije mogao znati koliko može ovaj ipak redizajnirani Zrinjski, bez obzira što je u sastavu Branka Karačića bio samo jedan novi igrač - Matija Katanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zadovoljni smo. Rezultat 0:0 je jedan od onih koji smo priželjkivali, zapravo, definitivno najbolji kada već nismo uspjeli pobijediti, izjavio je Vučina Šćepanović, uz Milu Pehara možda najbolji Plemić u prvih devedeset minuta protiv Maribora.
- Maribor ima dobru momčad, ali mislim da smo dokazali kako se možemo nositi s njima. Oni i dalje imaju ulogu favorita, ali trebamo vjerovati kako u Sloveniji možemo do rezultata koji bi nas odveo dalje, dodao je iskusni veznjak Zrinjskog.
Šćepanović je odradio veliki dio posla u sredini terena, ali u Mariboru sigurno neće imati pomoć Milana Muminovića, koji je u 90. minuti dobio crveni karton.

- Šteta, zaista šteta što neću moći igrati u uzvratu. Mislim da sam prestrogo isključen, jer nisam imao namjeru simulirati. Izgubio sam snagu i nije trebao preveliki kontakt da izgubim ravnotežu i padnem, a sudac je to protumačio kao pokušaj da se iznudi slobodan udarac, izjavio je Muminović.

- Odigrali smo dobro, pogotovo kada se zna tko je bio s druge strane. Većim dijelom utakmice smo defanzivno stajali vrlo dobro, tako da nismo dozvolili Mariboru da nam stvori ozbiljniju priliku, dodao je veznjak Zrinjskog.
Branko Karačić sada mora pronaći zamjenu za njega, a vjerojatno će birati između Olivera Petraka i nedavno pristiglog Aleksandra Radulovića.

Anto Radeljić
Bit ću spreman za drugu utakmicu

Anto Radeljić nije konkurirao za prvu utakmicu, ali za Maribor će biti spreman, iako je malo vjerojatno da će ga Branko Karačić odmah gurnuti u vatru, kako iz razloga jer je propustio sve pripremne utakmice, tako i zbog činjenice da su Daniel Graovac i Matija Katanec u utorak bili jako dobri.
- Ozljeda polako postaje stvar prošlosti. Bit ću spreman, a hoću li igrati odlučit će trener, izjavio je Radeljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer i igrači zaslužuju čestitke

Izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta bio je zadovoljan nakon prve utakmice protiv Maribora.
- Imamo aktivan rezultat, što je najvažnije, tako da ćemo se u dobrom raspoloženju pripremati za uzvrat u Sloveniji. Stručni stožer i igrači zaslužuju čestitke zbog obavljenog posla, a naravno da smo i zadovoljni prekrasnom atmosferom na stadionu, tako da smo se predstavili u dobrom svjetlu, izjavio je Šulenta, a na upit o očekivanjima pred uzvrat u Mariboru, kratko je kazao: "Vjerovao sam da možemo proći i prije prve utakmice, a isto razmišljam i sada".

U ponedjeljak prema Sloveniji

Za razliku od Maribora koji se u Mostaru tek 36 sati, budući da su Slovenci u grad na Neretvi doputovali čarter letom, Plemići će se u Sloveniji zadržati tri dana, budući da će na put autobusom i to već u jutarnjim satima ponedjeljka. Mostarci će biti smješteni u Ptuju, koji je 30 kilometara udaljen od Maribora, a povratak natrag planiran je za četvrtak ujutro

Nesuđeni protivnici

U utorak su igrala i tri kluba koji su uz Maribor bili u podskupini nasuprot Zrinjskog prilikom ždrijeba drugog pretkola. Moldavski Šerif je na domaćem terenu pobijedio crnogorsku Sutjesku (2:0), bjeloruski BATE je remizirao pred svojim navijačima protiv albanskog Skënderbeua (0:0), dok se izraelski Maccabi u gostima mučio protiv Santa Colome (1:0) iz Andore. Inače, ždrijeb trećeg pretkola na programu je već sutra, a uz pobjednike ova tri dvomeča, Zrinjski ili Maribor mogu dobiti još austrijski Red Bull, ciparski APOEL te boljeg iz ogleda u kojem su rumunjska Steaua, škotski Celtic, češka Sparta, hrvatski Dinamo i bugarski Ludogorec.

Dnevni list

Vezani članci