HŠK Zrinjski: Još veća mogućnost rotiranja igrača

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
U prve četiri utakmice protiv Leotara (0:1), Širokog Brijega (1:0), Travnika (1:0) i Borca (1:0) Dragan Perić na travnjak je slao praktički isti sastav, a petorku u veznom redu su činili Hrvoje Milićević, Filip Arežina, Mile Pehar, Vučina Šćepanović i Lazar Marjanović.

S istim veznim redom Zrinjski je počeo i u domaćem porazu od Olimpica (1:4), dok je u preostalih petnaest utakmica Perić počinjao s, pazite sad, petnaest različitih veznih linija. Da, podatak koji zvuči pomalo nevjerojatno, ali je istinit, baš kao i onaj da je Slaven Musa u 44 utakmice na klupi Zrinjskog izveo 44 različita sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, protiv Zvijezde (0:2) u petom kolu umjesto kartoniranog Arežine je počeo Igor Žuržinov, koji je ostao u sastavu (Marjanović na klupi) i u pobjedi protiv Željezničara (1:0), s tim što je umjesto Arežine zaigrao Dario Krišto.

U Kup pobjedi protiv Rudara (1:0) prvi put od starta su krenuli Luka Brlenić i Milan Muminović, protiv GOŠK-a (1:0) i Ivan Ferenc, dok je u trijumfu protiv Gradine (2:1) počeo i Ante Čilić. Ukratko, Perić je u dvadeset jesenskih utakmica počinjao s jedanaest različitih igrača u veznom redu, a onda i ne treba čuditi što je imao šesnaest različitih petorka u sredini terena.

Sada, pak, dolazimo do onog najzanimljivijeg, odnosno činjenice daje Perić u zimskom prijelaznom roku dobio još veću mogućnost kombiniraja. Naime, od jedanaest iznad nabrojanih igrača Pod Bijelim brijegom više ne stanuje samo Krišto, dok je mogućnost rotiranja u veznom redu povećana dovođenjem Ivana Crnova, Hrvoja Barišića, Velibora Durića, Gligora Gligorova i Matije Poredskog.

Istina, Gligorov je predstavljen kao igrač koji bi trebao pojačati konkurenciju na desnom boku, a Poredski u napadu, no Perić je u pripremnim utakmicama jasno pokazao da ovu dvojicu igrača ne vidi isključivo u zadnjoj liniji i vrhu napada, nego i kao igrače na krilnim pozicijama - Gligorova na mjestu na kojem je jesenas koristio Pehara, Muminovića, Ferenca i Brlenića, a Poredskog na mjestu na kojem su u prvom dijelu sezone počinjali Marjanović, Žuržinov i Čilić.

Uz sve te silne vezne igrače Perić je, zanimljivo, u pripremnim utakmicama stigao na sredini terena isprobati i Gorana Markovića, braniča kojeg je jesenas koristio isključivo na desnom boku, tako da će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će Perić raspoređivati minutažu kada krene borba za bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni list

Vezani članci