FOTO  HŠK Zrinjski-FK Sloboda 1:0

Vidi originalni članak
U 28. kola Premijer lige BiH HŠK Zrinjski je na svom travnjaku dočekao FK Slobodu.

Plemići su dočekali Slobodu nakon razočaravajućeg poraza na Širokom Brijegu, dok je Sloboda stigla u Mostar na krilima pobjede nad Sarajevom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HŠK Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Galić, Barišić, Pezer, Stojkić, Jakovljević, Bencun, Rustemović, Filipović, Mandić.

FK Sloboda: Muminović, Adžem, Pršeš, Baraban, Ivetić, Beganović, Hodžić, Čivić, Hadžanović, Zukić, Ignjatović.

Zrinjski je ušao povučeno u utakmicu, pa je Sloboda na početku imala inicijativu. Zrinjski ima prvu pravu prigodu u 8. minuti kada Jakovljević izbacuje Bensuna, a ovaj puca malo pored vrata Muminovića.

U 13. minuti pokušao je Filopović iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla tik pored vrata. 28. minut Čurjurić pokušava odličnim udarcem, ali rezultat ostaje 0:0. 32. minut donosi najbolju šansu za Zrinjski. Mandić je sjajno uposlio Filipovića koji je pokušap zaobići vratara Muminovića, ali ovaj ga je pročitao i loptu odbio u korner.

Dobra igra Zrinjskog isplatila se u 37. minuti kada je Čurjurić sjajno uposlio Filipovića koji je zatresao mrežu Muminovića. Slijedeća minuta sjajna šansa za goste, ali Brkić sjajno brani udarac Zukića. Do odmora rezultat se nije mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu nastavlja se dobra igra Zrinjskog. Bilježimo odličan prodor Mandića, ali lopta mu je pobjegla u gol aut. U 58 minuti sjajna asistencija Bencuna za Čurjurića koji šutira malo pokraj gola. Trener Slobode napravio je tri izmjene, a kod Zrinjskog u igru je ušao Sovšić umjesto Čurjurića koji je dobio veliki pljesak s tribina.

U 76. minuti dobbar pokušaj Mandića glavom, ali lopta odlazi u korner. Na isteku 86. minute Sovšić pogađa vratnicu. Do kraja rezultat se nije mijenjao i Zrinjski je zasluženo slavio pobjedu.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci