APSURD Sudi Ligu prvaka, Europsku i Konferencijsku ligu, a u Premijer ligi BiH ga nema od studenog

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Najbolji sudac iz BiH, Irfan Peljto ponovno će na veliku scenu. On će sa svojim pomoćnicima Davorom Beljom i Damirom Lazićem suditi utakmicu osmine finala Konferencijske lige između Marseillea i Basela. Četvrti sudac bit će Miloš Gigović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peljto je sa svojim pomoćnicima iz BiH ove sezone već sudio jednu utakmicu ovog europskog natjecanja između Randersa i Leicestera.

Sudio je Peljto od studenog prošle godine i utakmice Lige prvaka između Juventusa i Malmöa te Bešiktaša i Ajaxa. No, ono što je zanimljivo je to da je posljednju utakmicu u Premijer ligi BiH sudio još u studenom između Zrinjskog i Borca. U prvih pet kola proljetnog dijela prvenstva nije delegiran niti za jedan susret. Zašto je to tako, odgovor znaju samo u NS BiH.

Još ranije Irfan Peljto sudio je i nekoliko utakmice Europske lige.

U nedavnom razgovoru za Hercegovina.info dr. Zoran Rebac koji je bio predsjednik Komisije za suce i suđenje do konca 2020. godine objasnio je kako zbog velikog broja sudaca, jednog suca u Premijer ligi zapadne godišnje suditi svega 8 ili 9 utakmica.

"Kada se sve izračuna, postoje 22 suca. Jednog suca prosječno zapada suditi između 8 i 9 utakmica, a to je jedna utakmica mjesečno. Kako sudac može biti spreman i u formi? Povećan je broj sudaca da bi jedni druge zadovoljili. Netko je došao kao sin, netko kao politički istomišljenik, netko kao rođak... To je napravljeno mimo Pravilnika. To je nepotizam, ali i uzajamne usluge", kazao nam je Rebac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji sudac iz BiH očito još malo mora pričekati na svoj red u domaćem prvenstvu.

Vezani članci