FOTO  ŽKK Zrinjski 2010 uspješno organizirao i osvojio Ladies Cup

Vidi originalni članak

S trenerskog aspekta prvi dan turnira smo odigrali u laganom grču jer nam je to bila prva utakmica nakon par mjeseci odmora a nismo bili ni igrački kompletni. Međutim, iako smo prvu utakmicu protiv ekipe ŽKK Konjic a i sami turnir otvorili s dosta nervoze, uspjeli smo sredinom druge četvrtine nametnuti svoj ritam igre, te smo odličnom obranom i kontranapadima uspjeli slomiti otpor protivnica. Zadnjih 10 minuta utakmice priliku je dobila druga petorka koja je utakmicu mirno privela kraju rezultatom 59:39.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalnoj utakmici završnog dana turnira sastali smo se sa ekipom OKK Igman iz Sarajeva. U teškoj, do kraja neizvjesnoj i odličnoj utakmici uspjeli smo nakon produžetaka savladati odličan otpor sarajevske ekipe. Unatoč činjenici da smo zbog izrazito velikog broja pogrešaka u prvom poluvremenu konstantno hvatali priključak za protivnikom, i da smo u poslijednjih 12 minuta imali zaostatak od 16 poena, velikom borbenošću i željom za pobjedom smo uspjeli izboriti produžetke u kojima smo na kraju i slavili rezultatom 72:70.

Za naš veliki preokret možemo zahvaliti i našoj publici koja je bila vjetar u leđa i naš šesti igrač, i pomogla nam da u odlučujućim minutama ipak prevagnemo rezultat u našu korist i osvojimo zlato na VII Međunarodnom ženskom košarkaškom turniru "Ladies Cup".

S organizacijskog aspekta mislim da je sve bilo na visokom nivou. Zahvaljujući Središnjem uredu za pomoć Hrvatima izvan RH, Vladi HNŽ i FMKS, Sportskom Savezu Grada Mostara i ostalim sponzorima koje smo promovirali posljednjih mjesec dana uspjeli smo zatvoriti financijsku strukturu turnira tako da klubovi sudionici turnira nisu plaćali apsolutno nikakvu kotizaciju za učešće i koji su za oba dana turnira imali osiguranu hranu, piće i smještaj.

Sve troškove suđenja, pokala, medalja, pojedinačnih nagrada, majica smo kao domaćini turnira financijski zatvorili.  Uz regularni dio turnira za selekcije U16 i U20 smo organizirali i dvije revijalne utakmice za mininasket selekciju i selekciju škole košarke, i sa ponosom možemo reći da je ovaj turnir okupio preko 150 košarkašica i sportskih djelatnika iz cijele regije.

Turnir je medijski ispraćen na Našoj TV, na radiju Mostarska panorama, portalima hercegovina.info i pogled.ba kojima se ovom prilikom zahvaljujem na suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se zahvaljujem svim sponzorima, ljudima koji su nesebično pomogli u bilo kakvom obliku, hvala mladim trenericama kluba kao i svim djevojkama i roditeljima kluba koje su sudjelovali i pomogli u odličnom dvodnevnom VII Ladies Cupu 2018.u, rekla je Nikolina Pandža trenerica ŽKK Zrinjski 2010.

Vezani članci