IMAO SRČANI ZASTOJ Bivši košarkaš Širokog javio se iz bolnice: "Hvala vam na svemu"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Drago Pašalić (36) dobro se oporavlja nakon srčanih problema i danas je iz bolnice u Bredi, u kojoj je do prije koji dan bio u induciranoj komi, poslao poruku svima koji su bili zabrinuti za njegovo zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bok svima. Želim vam reći da sam dobro. Hvala svima na porukama podrške koju sam dobio i željama za oporavak. Posebno mojim bivšim klubovima Leidenu, Donaru i Bilbao Basketu. Želim zahvaliti svim roditeljima koji su čuvali našu djecu tijekom ovog perioda. Bio sam u komi, ali od jučer se osjećam puno bolje. Hvala vam na svemu i vidimo se uskoro", poručio je Pašalić.

Podsjetimo, Drago je u nedjelju ujutro otišao trčati par kilometara uobičajenom rutom po gradu, ali mu je nakon desetak minuta pozlilo, najvjerojatnije je u pitanju bio srčani zastoj, javlja 24sata.

Sreća u nesreći je što je vrlo brzo istom rutom naišla jedna djevojka, koja ga je našla kako leži u besvjesnom stanju te je odmah nazvala hitnu pomoć i počela ga oživljavati. Jednako tako je bila sreća da je niti desetak metara dalje, uz samu stazu, bio postavljen i uređaj za oživljavanje, tzv. Defibrilator, kao i da je hitna pomoć stigla u svega nekoliko minuta te su ga odmah uspjeli oživjeli. Po svemu se čini kako od srčanog udara do oživljavanja nije prošlo više od 3-4 minute, što je u ovakvim slučajevima ključno.

Dragu su liječnici dva dana držali u induciranoj komi, kako bi bili sigurni da će se što bolje oporaviti. Ono što je najvažnije u cijeloj ovoj priči je da je Drago dobro, da je došao svijesti, da nema tjelesnih oštećenja, da normalno komunicira s obitelji koja ga zbog pandemije korona virusa jedina i smije posjećivati. A evo, sada je poslao i poruku kojom zahvaljuje svima koji su ga zvali i zaželjeli mu brzo ozdravljenje.

Vezani članci