Brotnjo na jakom turniru u Hrvatskoj

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Čitlučani su u oba susreta poraženi, ali njihov trener Nedjeljko Zelenika zadovoljan je jer su njihovi igrači pružili dobar otpor slovenskom i bh. prvoligašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo su se sudarili sa slovenskim prvoligašem Šentjurom, kojeg je mostarski stručnjak na klupi slovenske momčadi Damjan Novaković doveo na turneju po Hercegovini.

Iako je Brotnjo poveo s devet razlike (25:16), na kraju su morali priznati Šentjurčanima da su bolji 84:90. Briljirao je krilni igrač Brotnja Nikola Lesko koji je ubacio 27 koševa, dok su kod Šentjura dobro igrali Blaž Ručigaj (20 poena) i brzi Amerikanac Crenshow (18).

Dan poslije su Čitlučani odmjerili snage protiv trebinjskog Leotara. Standardnog člana Prve lige Bosne i Hercegovine Brotnjo je nedavno savladalo u Trebinju (65:61), no ovog vikenda uzvratio je Leotar. Čitlučani su se dobro držali do zadnje četvrtine, kada gosti iz Trebinja dobivaju taj period s 18 koševa razlike (27:9) i na kraju s ukupnih plus 15 (76:61) slave pobjedu.

Ipak, za Brotnjo tek prestoje jaki ogledi. U petak odlaze u Sloveniju kako bi im Šentjur uzvratio za gostoprimstvo, a idućeg vikenda košarkaša momčad iz Čitluka nastupat će na jednom jakom turniru u Hrvatskoj. U zagorskom gradiću Zaboku protivnici će im biti hrvatski prvoligaši - Darda, Dubrava i domaći Zabok, piše Dnevni list.

Vezani članci