Najmlađa generacija judo kluba Hercegovac osvojila 18 medalja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U subotu 11.9. u Sarajevu održan je memorijalni judo turnir 'Vinko Šamarlić'. Na turniru je prisustvovalo oko 400 judaša iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Tehnički organizator turnira bio je judo klub 'Željezničar' Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najstariji mostarski judo klub 'Hercegovac' na ovaj turnir poveo je svoju najmlađu generaciju, točnije djecu rođenu 2013. i 2014. Turnir je u ovom uzrastu bio po modificiranim pravilima u cilju lakše prilagodbe male djece na judo sport. Takvo uređenje turnira svoj djeci omogućava osvajanje medalje bez obzira na rezultat koji je ostvaren.

Zlatne medalje za Hercegovac osvojili su: Ivan Marić, Mateo Novak, Petra Krešić, Luka Pušić i Patrik Kolobara. Srebrene medalje su osvojili: Nikola Rajič, Leon Rakić, Ema Marić, Nikola Primorac, David Kustura, Domagoj Bubalo, Filip Rafaeli i Tomislav Čuljak. Bronce su osvojili: Petar Planinić, Leo Milićević, Leon Krtalić, Mateo Lončar i Ali Tojaga.

Iz kluba poručuju kako su ovo izvrsni koraci novih i mladih natjecatelja i kako će se truditi koristiti svaku priliku da djeca osjete što više turnira, kako radi socijalizacije djece tako i radi stvaranje novih uspješnih generacija 'Hercegovca' i mostarskog sporta općenito.

Vezani članci