Meč stoljeća: Mayweather – Pacquiao najunosniji dvoboj u povijesti

Vidi originalni članak

Mayweather će zaraditi oko 180 milijuna dolara, a Pacquiao oko 120 milijuna. Amerikanac je najplaćeniji sportaš u svijetu, a procjenjuje se da je dosada zaradio 280 milijuna dolara. Posljednji poraz doživio je u amaterskoj karijeri, u polufinalu OI 1996. u Atlanti od Bugarina Serafima Todorova, koji danas preživljava od državne penzije od 500 eura mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener mu je njegov otac, Floyd Mayweather stariji. Svjetski je prvak u više kategorija, u profesionalnoj karijeri nikada nije doživio poraz, ima omjer 47-0. Živi u Las Vegasu, a ovo će mu biti 11. uzastopna borba u MGM Grand Garden Areni.

Borba protiv Floyda Mayweathera donijet će Filipincu Mannyju Pacquiaou 120 milijuna dolara, ali Pac-Man dobro zna kako izgleda siromaštvo, sa 14 godina napustio je dom, spavao je na ulicama i pomagao je majci da prehrani šestero djece.

Izvan ringa je svestran, pa je tako pričuvni potpukovnik filipinske vojske, a bavi se i politikom, pa je 2010. ušao u filipinski parlament. Bio je glumac, a okušao se i kao pjevač, te je snimio obradu pjesme »Sometimes When We Touch« Dana Hilla iz 1977. godine.

U svojoj domovini je obožavan i postao je prvi filipinski sportaš čiji se lik našao na poštanskoj marki.

Bio je svjetski prvak u osam kategorija, a u profesionalnoj karijeri ostvario je 57 pobjeda, 5 poraza, a 2 meča završila su neodlučenim ishodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Las Vegas i MGM Grand Garden Arena će 2. svibnja biti mjesto na kojem će se pisati povijest boksa. 

Hina

Vezani članci