Superluksuzna jahta ruskog milijardera stigla u naše susjedstvo

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Superluksuzna, 77 metara duga jahta 'Tango' u vlasništvu jednog od najmoćnijih ruskih milijaredera Viktora Vekselberga, ponovno je stigla u u dubrovačku luku Gruž. Jahta sivo-bijele boje leda mnogo više plijeni pozornost svojom gracioznošću nego veličinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer, od nje je mnogo većih jahti, ali se malo koje luksuzno plovilo može pohvaliti s velikom 'otvorenom' kinodvoranom, te palubnim bazenom koji se, zatvaranjem vrlo lako pretvara u platformu za slijetanje helikoptera.

U unutrašnjosti jahte se kriju spa-centar, sauna, teretana, velika blagovaonica i dnevni boravak s glasovirom. Tu je i više pomoćnih plovila, tendera i glisera, kao i jet-ski plovila za zabavu vlasnika i gostiju, navodi 'Dubrovački vjesnik'.

Jahta je izgrađena u škveru poznatog nizozemskog brodogradilišta 'Royal Van Lent', a ima kabine za samo 12 odabranih putnika i naravno, za vlasnika koji je od trenutka kad je kupio villu u Štikovici, postao čest gost Dubrovnika. Vekselberg je i vlasnik poznatog hotela 'Belvedere' kojemu međutim još nije poznato kada će krenuti obnova.

'Tango' plovi brzinom od 21 čvora, a izgrađen je po uzoru na mega jahtu 'Queen K', nastalu u istom brodogradilištu.

Vezani članci