FOTO  Prljavo kazalište odličnim koncertom zatvorilo 17. West Herzegowina Fest

Vidi originalni članak

Prljavo kazalište zatvorilo je posljednju večer 17. po redu West Herzegowina Festa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i svake večeri, program se sastojao od predstavljanja bendova i filmova u konkurenciji. U glazbenom programu natjecali su se: Ending a clutter (Tuzla/BiH), Clone Age (Čakovec/Hrvatska) i El Marrow (Split/Hrvatska).

Filmovi u konkurenciji:

  • Zlatni lančič - Janez Juh (Divača/Slovenija)
  • Pozdrav iz Bugojna - Antonio Džolan (Bugojno/BiH)
  • Čarobno čarobno - Anes Osmić (Sarajevo/BiH)
  • F60.3 - Pavao Bobinac (Zagreb/Hrvatska)
  • Kingdom Lost: Pale Princes - Neven Rufio (Stara Pazova/Srbija)
  • Blizina - Anita Čeko (Split/Hrvatska)
  • 12 days in Syria (Slobodan Tomić/BiH)

Prije samog koncerta proglašeni su pobjednici natječaja iz četiri kategorije. U kategoriji kratkih priča nagrade su osvojili:

  1. „Gospa od zdravlja“ – Vladimira Becić, Dugo Selo, Hrvatska
  2. „U studenom“ – Magdalena Blažević, Mostar, BiH
  3. „Jagode“ – Elvis Ljaljić, Sarajevo, BiH

Kao najbolji bend proglašena je grupa Ki iz Sjeverne Makedonije. Nagradu za najbolji film dobio je “Zlatni lančić” autora Janeza Juha iz Slovenije, a posebno priznanje film Anite Čeko iz Splita, naziva “Jabuka, tri dvopeka i jogurt” Na likovnom natječaju nagrade su dobili Josip Ivešić iz Žepča i Milena Obradović iz Srbije.

Nagradu za najbolji film osigurao je Eronet, najbolji bend nagradio je Jägermeister, a Levi's odabrao i nagradio najbolji styling. Ta nagrada dodijeljena je Ejubu Junuzoviću iz benda “Ending a clutter” iz Tuzle. UniCredit Bank nagradila je likovne umjetnike, a pokrovitelj natječaja za kratku priču je portal Bljesak.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dodjele nagrada slijedio je koncert Prljavog kazališta, a mnogobrojna publika uživala je uz njihove bezvremenske hitove poput „Ruža hrvatska“, „Lupi petama“, „Heroj ulice“, „Tu noć kad si se udavala“ i mnoge druge. Prljavci su bili vrhunac ovog odličnog festivala koji iz godine u godinu postaje sve popularniji.

Podsjetimo, West Herzegowina Fest je festival koji nastoji potaknuti mlade kreativce i autore da stvaraju, prezentirajući svoja djela potiču i druge da to čine. Na ovogodišnji natječaj WHF-a prijavilo se 526 autora. Selektori su odabrali devet bendova, 20 kratkih filma, 25 kratkih priča te devet likovnih umjetnika koji su se natjecali za festivalske nagrade.

M.Jelić/hercegovina.info

 

Vezani članci