FOTO  Prljavo kazalište odličnim koncertom zatvorilo 17. West Herzegowina Fest

West Hercegowina Fest

Prljavo kazalište zatvorilo je posljednju večer 17. po redu West Herzegowina Festa.

Kao i svake večeri, program se sastojao od predstavljanja bendova i filmova u konkurenciji. U glazbenom programu natjecali su se: Ending a clutter (Tuzla/BiH), Clone Age (Čakovec/Hrvatska) i El Marrow (Split/Hrvatska).

Filmovi u konkurenciji:

  • Zlatni lančič - Janez Juh (Divača/Slovenija)
  • Pozdrav iz Bugojna - Antonio Džolan (Bugojno/BiH)
  • Čarobno čarobno - Anes Osmić (Sarajevo/BiH)
  • F60.3 - Pavao Bobinac (Zagreb/Hrvatska)
  • Kingdom Lost: Pale Princes - Neven Rufio (Stara Pazova/Srbija)
  • Blizina - Anita Čeko (Split/Hrvatska)
  • 12 days in Syria (Slobodan Tomić/BiH)

Prije samog koncerta proglašeni su pobjednici natječaja iz četiri kategorije. U kategoriji kratkih priča nagrade su osvojili:

  1. „Gospa od zdravlja“ – Vladimira Becić, Dugo Selo, Hrvatska
  2. „U studenom“ – Magdalena Blažević, Mostar, BiH
  3. „Jagode“ – Elvis Ljaljić, Sarajevo, BiH

Kao najbolji bend proglašena je grupa Ki iz Sjeverne Makedonije. Nagradu za najbolji film dobio je “Zlatni lančić” autora Janeza Juha iz Slovenije, a posebno priznanje film Anite Čeko iz Splita, naziva “Jabuka, tri dvopeka i jogurt” Na likovnom natječaju nagrade su dobili Josip Ivešić iz Žepča i Milena Obradović iz Srbije.

Nagradu za najbolji film osigurao je Eronet, najbolji bend nagradio je Jägermeister, a Levi's odabrao i nagradio najbolji styling. Ta nagrada dodijeljena je Ejubu Junuzoviću iz benda “Ending a clutter” iz Tuzle. UniCredit Bank nagradila je likovne umjetnike, a pokrovitelj natječaja za kratku priču je portal Bljesak.info.

Nakon dodjele nagrada slijedio je koncert Prljavog kazališta, a mnogobrojna publika uživala je uz njihove bezvremenske hitove poput „Ruža hrvatska“, „Lupi petama“, „Heroj ulice“, „Tu noć kad si se udavala“ i mnoge druge. Prljavci su bili vrhunac ovog odličnog festivala koji iz godine u godinu postaje sve popularniji.

Podsjetimo, West Herzegowina Fest je festival koji nastoji potaknuti mlade kreativce i autore da stvaraju, prezentirajući svoja djela potiču i druge da to čine. Na ovogodišnji natječaj WHF-a prijavilo se 526 autora. Selektori su odabrali devet bendova, 20 kratkih filma, 25 kratkih priča te devet likovnih umjetnika koji su se natjecali za festivalske nagrade.

M.Jelić/hercegovina.info